Huis kopen Spanje

Huis kopen Spanje

Wilt u een huis kopen in Spanje? Dan bent u bij Casalasdunas aan het juiste adres. Als Nederlandse makelaar in Spanje zijn wij als familiebedrijf sinds 1997 actief. Wij helpen uw bij het gehele proces. Start uw droom en neem contact met op!

De huizenprijzen in Spanje

De huizenprijzen verschillen sterk per regio en locatie. Zo is het duurder om dicht aan het strand te wonen en dicht bij alle gelegenheden. Over het algemeen zijn de gebieden waar wij actief zijn onder te verdeeld in de volgende regio's inclusief huizenprijzen in Spanje.

  • Costa del Sol | prijsklasse va € 300.000

De Costa del Sol kenmerkt zich door mooie steden aan het water. Denk aan het steeds populairder wordende Malaga. Bij het kopen van een huis in Spanje kan de Costa del Sol ongebruikelijke woorden zijn. Het meest zuidelijke gebied van Spanje heeft stranden en mooie badplaatsen. Door de toenemende populariteit heeft het een goed uitgaansleven, restaurants en winkels.

Naast bovenstaand biedt het ook veel ontspanning en welzijn. Een mooie combinatie dus!

  • Costa Blanca | prijsklasse: va € 100.000

Deze plek is gelegen in het oosten van Spanje en heeft lange stranden met populaire plekken als Benidrom, Alicante etc. Het is een wat rustiger gebied met mooie plekken zoals de rots El Peñon de Ifac. Het kent prachtige villa's en mooie appartementen.

  • Costa Calida | prijsklasse va € 115.000

Deze plek in het oosten is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie een van de gezondste woningen. Niet meer dan 320 dagen zon per jaar gek met! Wil je een huis kopen in Spanje en ben je op zoek naar rust en ontspanning? Dan is de Costa Cálida een prachtige plek een bezichtiging waard. Geef uw woonwensen aan ons door en wij zoeken gratis een aantal fundamentele plekken uit.

Overweeg uw om bij één van deze gebieden een huis te kopen in Spanje? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via Whatsapp, bellen of ons contactformulier in te vullen.

Populaire gebieden om te kopen in Spanje

De afgelopen jaren is het nog populairder geworden om een huis in Spanje te kopen. In de volgende plekken zijn koopwoningen populair:

  • Málaga: Populair door het warm weer en heerlijke stranden.
  • Benidorm: Van oud tot jong. De jongere generatie geniet van het uitgaansleven waar veel oudere overwinteren. Dit biedt ook kansen voor verhuur in Spanje.
  • Barcelona: Door de prachtige architectuur en cultuur gecombineerd met een bruisend nachtleven maakt het een populaire plek.
  • Sevilla: Historische gebouwen met prachtige straten en pleinen.
  • Ibiza: Het eiland trekt zowel jongeren als gezinnen die op zoek zijn naar een mix van entertainment en natuur.

Opkomende gebieden in Spanje?

Als uw aan het kijken bent naar een koopwoning in Spanje dan is het slank om naar opkomende gebieden in Spanje te kijken. Dit kan ervoor zorgen dat je slank kunt kopen en zo je woning in waarde stijgt.

  • Costa cálida: Dit wordt steeds populairder. Met een toenemende waarde aan gezondheid is deze plek een prachtige plek voor zowel roest, sport als mooie gelegenheden.
  • Binnenland van Andalusië: Bijvoorbeeld Martos heeft een betaalbaar woningaanbod in Spanje.
  • Binnenland Costa del Sol: Dorpen zoals Caseres bieden duurzame woningen en zijn veel goedkoper dan aan de kunst. Het biedt mogelijkheden voor mensen die willen wonen in Spanje voor de rust maar wel op rijafstand bij de kust willen zitten.
  • Murcia: Deze plek wordt erg populair. Het is relatief goedkoop voor levensonderhoud en heeft bovendien natuurlijke schoonheid.

Tip: Bij het kopen van een woning in Spanje is het binnenland erg interessant. Vaak zit je wat verder weg bij het strand, maar heb je wel meer woning met bijvoorbeeld wel een zwembad. Daarbij is het klimaat hier ook wat fijner.

De wet- en regelgeving van een huis kopen in Spanje

Bij het kopen in Spanje is het belangrijk om rekening mee te houden. Er zijn veel regels en zaken om rekening mee te houden.

1. NIE-nummer: Wilt u echt een huis kopen in Spanje? Dan is deze stap essentieel. Het aanvragen hiervan kan het beste lang in beslag worden genomen, maar is bijvoorbeeld nodig om een Spaanse rekening te openen.

2. Onderzoek naar woning: Denk bijvoorbeeld aan wie de eigenaar is van het onroerend etc.

3. Notariële akte: De koopovereenkomst moet worden vastgelegd in een notariële akte. Het is slank om dit te laten doen door een medicinale notaris.

4. Registratie Kadaster: De eigendomsoverdracht is officeel als deze is geregistreerd bij het kadaster. Casalasdunas staat steun en versterking bij elke stap. Het biedt bescherming bij juridische conflicten.

5. Belastingen en heffingen: Bij elke aankoop zitten er verschillende heffingen en belastingen. Dit is afhankelijk van het aankoopbedrag en het verschil in woning. Ook nadat uw woning is aangekocht kunnen wij uw helpen bij bijvoorbeeld het helpen bij een autoverzekering etc. Deze aftersales vinden we belangrijk en staan we voor!

Starten met het kopen van je woning in Spanje?

Neem vrijblijvend contact op met ons. Wij zijn een Nederlandse makelaar en hebben ruime ervaring waarin wij uw graag te woord staan.

Verkoop

  • Costa Blanca Zuid +34 965724489
  • Costa Blanca Noord +34 678769381
  • Costa Del Sol +34 656284257

contact@casalasdunas.com

Kantoor-La Marina

Avenida Londres 1A, Lokaal 2, Centro Com. Plaza Sierra Castilla, 03177, La Marina-San Fulgencio

Locatie Kantoor

Openingstijden verkoopkantoor

Maandag tot en met Vrijdag van 9.30 – 18.00 uur

Kopen
Huren
logos
WhatsApp