​Huren of kopen aan de Costa Blanca

De Costa Blanca ligt aan de oostzijde van het Spaanse vasteland. In het zuiden grenst de streek aan de Costa Calída  en daarna aan de Costa Almeria en in het noorden aan de Costa del Azahar. De kust grenst aan de Middellandse Zee. Onderstaand geven wij u een beknopt overzicht over deze Costa! 

De Costa Blanca

De Costa Blanca is op te delen in twee delen, Noord en Zuid, waarbij de scheiding bij de stad Alicante is gelegen. Het zuidelijke deel van de provincie kenmerkt zich door zijn prachtige uitgebreide zandstranden en kleinere baaitjes, het warmste klimaat van Spanje en de lagere huisprijzen dan omliggende populaire Costa´s. Het landschap is heuvelachtig en er zijn geen hoge toppen, waardoor er geen steile wegen of haarspeldbochten te vinden zijn. Deze kuststrook aan de Noord Costa Blanca wordt door velen als een van de mooiste van Spanje beschouwd en kenmerkt zich door een zeer gevarieerd en schilderachtig landschap. Niet alleen uitgestrekte witte zandstranden, waar de Costa Blanca haar naam aan te danken heeft, maar ook indrukwekkende kapen en klippen met verscholen baaitjes tussen dennenbossen maken van deze zone een zeer exclusieve regio.

De Costa Blanca Zuid

Alicante is met de mooie palmenboulevard en de gezellige winkelstraat een van de bekendste steden aan de Costa Blanca. De kust heeft haar goede naam te danken aan de kilometers lange stranden van +/-50m breed en trekt vele zonaanbidders en plezierzoekers aan. De zon schijnt er bijna altijd en de azuurblauwe Middellandse Zee nodigt het hele jaar uit voor een duik. Het zandstrand ligt op ca 10 min rijden met de auto en is bereikbaar tot aan het strand zelf. Het strand loopt geleidelijk af in zee en is daarom zeer geschikt voor kinderen en er is tevens speelapparatuur aanwezig. Het strand wordt tijdens het hoogseizoen bewaakt door strandwachten. Naaktstranden zijn ook aan de Costa Blanca te vinden en met name op het naaktstrand van La Marina is het heerlijk toeven.


Plaatsen als Guardamar, Torrevieja, La Marina en de Orihuela Costa bruisen het gehele jaar met toeristen, waarop de faciliteiten afgestemd zijn. Er zijn tal van winkelcentra, kartbanen, golfresorts en attractieparken waardoor zowel jong als oud zich hier uitstekend kan vermaken. Er zijn meerdere plaatsen waar verschillende Nederlandse of Belgische winkels en restaurants aanwezig zijn, zodat thuis nooit te ver weg is. 

De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer 16ºC. In het voor- en najaar is de gemiddelde tempratuur rond de 20ºC. In de zomer is de gemiddelde temperatuur ongeveer 35ºC. Als de winter weer in aantocht is, trekken veel Nederlanders naar de Costa Blanca, een geliefde verblijfplaats voor overwinteraars. Zomers gaat het leven hier 24 uur per dag door; in de wintermaanden is het er rustiger, maar valt er nog steeds van alles te beleven. Buiten deze steden valt er echter ook genoeg te zien. Denk bijvoorbeeld aan kasteel Santa Barbara of het pittoreske bergdorp Guadalest. Ook een jeepsafari door het achterland, een tocht door het palmenwoud van Elche of een bezoek aan een van de spectaculaire nachtclubs is zeker de moeite waard. In alle steden en dorpen zijn diverse winkels gevestigd voor de dagelijkse boodschappen (drogist, bakker, sigarenwinkel en grote supermarkten).

Als u er echt een dagje voor uit wilt trekken kunt u uw slag slaan in steden als Alicante en Elche waar grote winkel centrums zijn. In Torrevieja ligt Habaneras en in La Zenia ligt La Zenia Boulevard welke erg geliefd zijn bij winkelend publiek. Er zijn veel feesten en typische Spaanse gewoontes in de zomer maanden, zoals de vele lokale feesten met- en zonder optochten en altijd afsluitend met vuurwerk.  

Costa Blanca Noord

De Costa Blanca Noord bevindt zich in de provincie van Alicante en strekt zich uit van Denia richting het zuiden tot aan Alicante stad. Deze kuststrook wordt door velen als één van de mooiste van Spanje beschouwd en kenmerkt zich door een zeer gevarieerd en schilderachtig landschap. Niet alleen uitgestrekte witte zandstranden, waar de Costa Blanca haar naam aan te danken heeft, maar ook indrukwekkende kapen en kliffen met verscholen baaitjes tussen dennenbossen maken van deze zone een zeer exclusieve regio.

In het directe achterland treffen we pittoreske bergen en valleien aan die grotendeels bestaan uit sinaasappel- en amandelboomgaarden. Door deze hoogteverschillen treffen we een rijk aanbod van vastgoed aan met prachtige vergezichten.

​Huren of kopen aan de Costa Blanca

De belangrijkste plaatsen zijn Denia, Javea, Moraira en Altea waar langs de kust uitsluitend appartementencomplexen met maximaal 4 verdiepingen toegestaan, met uitzondering de plaats Calpe, zijn en men tevens ruim opgezette villawijken treft tussen het aanwezige groen. Hierdoor krijgt het hele gebied een residentieel karakter met veel permanente bewoning en bedrijvigheid gedurende het hele jaar. Calpe is zeer geliefd bij de Belgen mede door de uitstekende gastronomie en fraaie boulevards. Het massatoerisme gaat men hier dan ook niet aantreffen, met uitzondering van de plaats Benidorm die al jarenlang een van de meest bekende vakantiebestemmingen van Spanje is met haar uitgestrekte wandelboulevards.

De liefhebber van themaparken komt hier ook aan zijn trekken gezien de grote hoeveelheid die hier gebouwd zijn. Zowel attractieparken als dierentuinen en waterparken staan garant voor vertier met het de hele familie. Ook liefhebbers van watersporten kunnen hun hart ophalen dankzij de adembenemende kustlijn met verschillende strandjes en grotten die alleen via het water toegankelijk zijn. Jachthavens zijn hier dan ook in overvloed aanwezig waarvan die van Denia een van de belangrijkste is met dagelijkse verbindingen naar Ibiza en Mallorca.

Een voordeel van deze regio is dat het goed bereikbaar is via de luchthavens van Valencia in het noorden en Alicante in het zuiden. De meeste plaatsen hebben tevens hun eigen afslag aan de AP-7 snelweg, waardoor men snel ter plaatse is. Daarbij komt dat er geen grote industrie te vinden is en de gehele zone een speciaal microklimaat heeft, waardoor het een van de gezonde plekken ter wereld is om te wonen of verblijven.

  • Temperatuur: De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer 16ºC. In het voor- en najaar is de gemiddelde tempratuur rond de 20ºC. In de zomer is de gemiddelde temperatuur ongeveer 35ºC.
  • Tijdverschil: Met Nederland is er geen tijdsverschil.
  • Taal: De officiële voertaal is Spaans. U kunt echter vrijwel overal met Engels en/of Duits en soms zelfs Nederlands terecht.
  • Overwinteren: Als de winter weer in aantocht is, trekken veel Nederlanders naar de Costa Blanca, een geliefde verblijfplaats voor overwinteraars. Zomers gaat het leven hier 24 uur per dag door; in de wintermaanden is het er rustiger, maar valt er nog steeds van alles te beleven. Buiten deze steden valt er echter ook genoeg te zien. Denk bijvoorbeeld aan kasteel Santa Barbara of het pittoreske bergdorp Guadalest. Ook een jeepsafari door het achterland, een tocht door het palmenwoud van Elche of een bezoek aan een van de spectaculaire nachtclubs is zeker de moeite waard.
  • Winkelen en Feesten: In alle steden en dorpen zijn diverse winkels gevestigd voor de dagelijkse boodschappen (drogist, bakker, sigarenwinkel en grote supermarkten). Als u er echt een dagje voor uit wilt trekken kunt u uw slag slaan in steden als Alicante en Elche waar grote winkel centrums zijn. In Torrevieja heb je de Habaneras die erg geliefd is bij winkelend publiek. Er zijn veel feesten en typische Spaanse gewoontes in de zomer maanden. Lokale feesten met- en zonder optochten en altijd afsluitend met vuurwerk. Hier vindt u meer over feesten en gedenkdagen in Spanje.
  • Steden:De belangrijkste plaatsen in Noord zijn Denia, Javea, Moraira en Altea waar langs de kust uitsluitend appartementencomplexen met maximaal 4 verdiepingen toegestaan, met uitzondering de plaats Calpe, zijn en men tevens ruim opgezette villawijken treft tussen het aanwezige groen. In Zuid zijn Guardamar en Torrevieja de middelgrote plaatsen. In Guardamar is op woensdag een zeer grote markt waar het merendeel van de lokale bevolking haar dagelijkse boodschappen haalt. Torrevieja is meer gericht op de toerist en heeft een grote gezellige boulevard met heel veel winkels en eetgelegenheden en een groot lunapark voor groot en klein.
  • Grensformaliteiten: Een geldig paspoort of identiteitsbewijs
  • Webcam: Torrevieja


Zoek in ons koopaanbod

Zoek in ons huuraanbod

WhatsApp