Hoe werken wij in de verkoop

Makelaars in Spanje werken anders dan bijvoorbeeld in Nederland of België. Een makelaar in Spanje neemt woningen in de verkoop en maakt prijsafspraken met de verkopende partij. Hij biedt deze woning, incl. zijn commissie, aan potentiële kopers aan. Hoewel de makelaar de belangen behartigt van beide partijen, ligt het accent op die van de aankopende partij.

Hoe werken wij in de verkoop

De aankoop van een woning vergt een serieus onderzoek naar legaliteit, nalatenschap, eigendomsbewijzen en schulden. Ga daarom nooit op eigen houtje te werk, maar neem een Nederlandse makelaar in de arm. Hij dient uw belang! Hoe werken wij? Een huis in Spanje kopen? Hoe, wat, waar en wanneer? Dit zijn de eerste vragen die op u afkomen. Mogelijkheden: U kunt via Internet te werk gaan en huizen zoeken, selecteren en oriënteren. Dit werkt goed. Maar dan verder; welke makelaar gaat het worden? Want diverse woningen staan bij verschillende makelaars te koop. Met één of meerdere makelaars? Met een Spaanse of Nederlandse makelaar?


Ook kunt u zelf naar Spanje gaan en daar rondrijden, makelaarskantoren afgaan en huizen bekijken. Kortom met wie gaat u in zee? De Spaanse huizenmarkt is een grote en steeds groeiende markt. Wat zit er achter een huis? Is alles officieel geregistreerd? Iedere eigenaar van de woning die u tegenkomt zegt “ja” op die vraag. Maar pas later bij de notaris, na een aanbetaling, komt de waarheid op tafel. Spaanse taal machtig? Engels? U bent bezig een kapitaal uit te geven in het buitenland. Met meerdere makelaars gaan bezichtigen? Dit vergt veel tijd, want u begint telkens weer opnieuw met uw verhaal. U gaat door de bomen het bos niet meer zien, u komt veelal dezelfde huizen tegen. Wij adviseren in het voortraject een keuze te gaan maken met welke makelaar u van start gaat en hiermee goede afspraken te maken over de voortgang.

Vrijblijvend zoekopdracht Contact voor meer informatie

Hoe CasaLasDunas werkt

 • Uw e-mailaanvragen worden door ons persoonlijk beantwoord door middel van het toesturen van informatie en foto’s van de door u geselecteerde woningen van onze website.
 • Door middel van ons wensformulier is het mogelijk uw wensen en voorkeuren aan ons kenbaar te maken.
 • Graag maken wij, indien gewenst, geheel vrijblijvend een afspraak met u in ons kantoor te Spanje zodat u weet met wie u eventueel verder de zoekopdracht gaat invullen.
 • Beslist u met ons de zoekopdracht te gaan vervullen, dan bespreken wij eerst de locatie! Waar wenst u te wonen? Wat is het budget? Wat voor type woning zoekt u?
 • Vervolgens plannen wij een programma met u; hoeveel woningen wilt u per dag bezichtigen en hoeveel dagen? Aan de hand van uw wensen in dit opzicht zullen wij u graag individueel bij de bezichtiging begeleiden.
 • Wij nemen eventueel de kosten van deze dagen van bezichtiging volledig op ons, zoals lunch en eventueel de diners. ’s Avonds evalueren wij met u de dag en passen het schema voor de volgende dag, indien gewenst, aan .
 • Indien een woning naar uw wens gevonden is, kunnen wij een reserveringscontract met u afsluiten, zodat de woning van de markt gehaald wordt en wij het onderzoek naar de registratie van perceel en woning kunnen starten. Deze reservering kost €3000. In dit contract staat de ontbindende voorwaarde dat indien de woning niet aan de noodzakelijke registratie voorwaarden voldoet u de €3000 retour ontvangt.
 • Wij investeren graag onze tijd in het zoeken naar uw droomhuis. Ook indien u zelf een woning tegenkomt dat uw interesse heeft, kunnen wij contact leggen met de betreffende eigenaar of makelaar en het onderzoek aangaan. CasaLasDunas is aangesloten bij alle grote netwerken aan de Spaanse Costa Blanca
 • Ook indien u deze bezichtigingsreis niet tot een beslissing komt, willen wij u graag op de hoogte houden van de lopende aanbiedingen en zetten wij de zoekopdracht voort. Wij sturen u de informatie per e-mail toe en begeleiden u bij een volgend bezoek aan Spanje
 • Op een ontspannen manier zonder enige druk van onze kant, willen wij dat u met een goed gevoel de juiste beslissing neemt op het juiste moment.
 • Ook na de aankoop gaan wij met u aan tafel zitten voor het opvolgen van de fiscale verplichtingen, verzekeringen en alles wat er bij komt kijken. Kunt u zich vinden met onze werkwijze? Dan zijn wij uw adviseur voor uw woning te Spanje.

Staat onze werkwijze u aan? Dan is CasaLasDunas dé makelaar voor uw droomwoning in Spanje. Neem contact met ons op! 

Zoek in ons koopaanbod

WhatsApp