Aankoopmakelaar in Spanje

Zonder zorgen een bestaande woning aankopen in Spanje?

Bent u geïnteresseerd in een bestaande woning in Spanje en wilt u zonder zorgen tot aankoop over gaan? Neem dan CasaLasDunas in de arm als aankoopmakelaar: kies voor zekerheid en veiligheid en voorkom teleurstellingen!


Wat is de rol van een AANKOOPmakelaar?

U zoekt woningen via onder andere portals of makelaarskantoren waardoor u met verschillende makelaars in contact komt, de een is Spaans en de ander kan Engels zijn. Vanuit uw zoektocht ontstaat een selectie van woningen en moet u afspraken gaan maken met de diverse makelaars wat u veel werk en tijd kan gaan kosten. Daar komt nog bij dat u niet weet of u met een betrouwbare partij te maken gaat krijgen. Ook spreekt u de taal niet en bent u niet bekend met de cultuur en gewoontes die heel anders zijn dan in Nederland en België.

CasaLasDunas als Uw aankoopmakelaar neemt u aan de hand mee en maakt de afspraken, plant dag en tijd en kijkt of de informatie nog actueel is. Wij gaan u ontzorgen in uw eigen taal en komen zo tot mogelijk de aankoop van uw droomwoning in Spanje.

Natuurlijk beginnen wij als eerste met een onderzoek naar de legaliteit en de juridische eigenaren van de beoogde woning, waarna u al dan niet een bod kan uitbrengen. Een mogelijk bod wordt door CasaLasDunas namens u aan de verkoper doorgegeven en eventueel uit onderhandeld.

Voor deze diensten vragen wij een fee (percentage van de verkoopprijs) en die staat los van eventueel andere fees die u betaalt. Natuurlijk verzorgen wij ook aftersale als aankoopmakelaar. Te denken valt daarbij aan het opstellen van een reserveringsovereenkomst of het inschakelen van een advocaat.

Idealista:
Idealista is een groot portal voor heel Spanje en vraagt een serieuze aanpak. Als klanten hun selectie doorgeven van woningen die op Idealista staan, kunnen wij deze gaan bezichtigen. Maar dat doen wij alleen als deze worden aangeboden door makelaars die officieel geregistreerd zijn in de Comunidad Valenciana. Hierdoor scheiden wij het kaf van het koren en beschermen wij als aankoopmakelaar onze klanten. . 

Wat is de rol van de VERKOOPmakelaar:

De verkoop makelaar vertegenwoordigt de verkoper en behartigt diens belangen in het verkoopproces. Nadat overeenstemming is bereikt over de verkoopprijs, verzorgt de verkoopmakelaar de nodige documenten. Te denken valt hierbij onder andere aan de Nota Simple, SUMA-IBA afschrift, het energiecertificaat en de bewoonbaarheidsverklaring.

De fee die de verkoopmakelaar hiervoor ontvangt is inbegrepen in de verkoopprijs van de woning.

Tenslotte is het in Spanje ook mogelijk dat een makelaar zowel aan -als verkoopmakelaar is.

Wij nemen u in de arm en begeleiden u van A tot Z.

Kies daarom voor een betrouwbare en professionele partner: CasaLasDunas is als vastgoedmakelaar geregistreerd in het makelaarsregister van de Comunidad Valenciana.

 

WhatsApp