Reizen naar de Costa Blanca

De Costa Blanca is eenvoudig en snel bereikbaar per auto, trein en per vliegtuig. Met de auto is het vanaf Nederland of België ongeveer 1800/ 2000 km en is goed te rijden in twee dagen. Ten slotte begint uw vakantie reeds als u de deur van uw huis verlaat.

Reizen naar de Costa Blanca

Iedere vakantie, of deze nu per vliegtuig, trein of auto begint heeft z'n voordelen. Als u met de auto of trein reist valt er meer te beleven en te zien onderweg. Vooral het rijden door het mooie Franse landschap en het maken van  gezellige stops zorgen ervoor dat uw vakantie al is begonnen. Uw reis is met de auto in 2 dagen te doen, de eerste dag tot aan de Frans/ Spaanse grens bij Perpignan is  1300 km rijden. De volgende dag nog zo'n 700km tot aan Alicante en u komt  in de namiddag aan. Nog een extra voordeel is dat u uw eigen wagen ter plaatse heeft en er geen meer hoeft te huren. Vliegen daarentegen heeft als voordeel dat u  snel op de plaats van bestemming bent, het is hooguit 2,5 uur vliegen.  Als u met 2 personen vliegt is dat over het algemeen ook weer voordeliger dan met de auto. De gemiddelde reistijd per trein van Amsterdam naar Alicante Terminal is 28 uur en 7 minuten. 

Per vliegtuig is uiteraard sneller en indien met twee personen voordeliger

Per vliegtuig bereikt u prettig en snel uw vakantiebestemming. Het is een gemakkelijke manier van reizen en u bent er van alle gemakken voorzien. In slechts 2,5 uur vliegt u van bijvoorbeeld Amsterdam Schiphol naar Alicante airport. Er zijn diverse vertrekpunten en vliegtuigmaatschappijen waarmee u gemakkelijk in Alicante of Murcia kunt komen. U vliegt vanuit Nederland van Amsterdam-Rotterdam-Eindhoven-Maastricht en vanuit België vanaf Brussel-Oostende-Luik met diverse maatschappijen waardoor er voldoende voordelige vluchten zijn te boeken, LET OP! Boeken op basis van enkele reis heen en enkele reis terug, kan vaak voordeliger zijn, ook met tijden van aankomst en vertrek is dan eenvoudig rekening te houden.

U kunt kiezen voor Vueling, EasyJet, TUI en bijvoorbeeld Rayanair. Vliegwinkel.nl, Cheaptickets.nl en Skyscanner.nl zijn websites waarbij u op een eenvoudige manier de beste vluchten kunt bekijken. 


Op de luchthaven Alicante kan men een auto huren, die u via INTERNET reeds gereserveerd heeft.
LET-OP
bij aankomst dient u alleen met Credit Card te betalen, ze accepteren geen contant geld. Indien u huurt via onze verhuurorganisatie, kunt u zowel per credit card als cash betalen en de auto staat klaar bij de aankomsthal voor de deur, dus niet opnieuw in de rij staan zoals bij de INTERNET verhuurbedrijven. 

La Zenia

Airportservice

Wij kunnen u ophalen van het vliegveld Alicante of Murcia. Het beste is wel om tijdig de airport service te reserveren. Hiervoor hebben we uiteraard uw vluchtgegevens nodig en het mobiele telefoon nummer waarop we u in Spanje kunnen bereiken. We brengen u dan direct naar uw vakantieadres, waar we u de sleutels overhandigen.

Kosten : Enkele rit vanaf € 50,- max. 4 personen.
Voor aankomsten / vertrek tussen 22:00 – 06:00 berekenen € 20,- extra nacht toeslag.
Hoe gaat dat?: Zodra u geland bent en voordat u de koffers van de band haalt gelieve telefonisch contact op te nemen met de betreffende beheerder. U heeft van te voren via de mail een beschrijving gekregen, wie u komt ophalen, en waar deze persoon precies met de auto klaarstaat. Zorg dat uw mobiel telefoonnummer in Nederland of in België reeds geactiveerd is.

Een auto huren aan de Costa Blanca

Wanneer u een auto via ons huurt, dan regelen wij dat deze voor u klaar staat op het vliegveld bij aankomst. Hier hoeft u verder niets voor te doen en kost ook niks extra. Dit valt onder onze service. De autoverhuurder staat dan voor u klaar in de aankomsthal, met een naambordje met uw naam en spreekt Nederlands of Engels. Dit scheelt lange wachttijden, en wij kunnen u verzekeren dat deze organisatie zeer betrouwbaar is. U betaalt ter plaatse.

 • Bepaal zelf de keuze van de wagen met prijsklasse via deze link

De prijzen zijn per week, en inclusief onderstaande:

 • BTW; verzekering (met een eigen risico van € 300,- voor de klasse BB-CC-E-en € 500,- voor de klasse F-G-H ); 100 KM per dag vrij.
 • Reparatie service in een straal van 150 km rondom Alicante.
 • U dient ouder zijn dan 23 jaar en 2 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Bij aankomst op het vliegveld wordt u persoonlijk ontvangen. Daarna maakt u samen het contract op, en als de betaling is voldaan, wordt u persoonlijk naar de auto begeleid. Kortom, handig en snel !

Een persoonlijke ontvangst op de luchthaven!

 • Babystoeltje € 10,- per periode (0-2 jaar)
 • Stoelverhoger € 5,- voor kinderen van 2 tot +/- 10 jaar
 • Stoelverhoger met rugsteun € 10 per periode
 • Gratis repair-service tot 150 KM binnen de Costa Blanca
 • Gratis 24/7 Airport-service Alicante!
 • Niet zoeken naar uw auto, persoonlijke begeleiding tot aan de wagen !
 • Geen lange wachtrijen zoals bij andere verhuurbedrijven
 • U kunt contant of met visa-mastercard betalen
 • Reserveer via holiday@casalasdunas.com 

Let op:

 • Bij aankomst na 21:00 op maandag t/m donderdag rekenen zij €15 toeslag. Aankomst na 22:00 is 20 euro en na 23:00 is 25 euro
 • Bij aankomst na 20:00 op vrijdag, zaterdag en zondag €20 toeslag. na 21:00 is 25 euro na 22:00 is 30 euro voor de avond
 • Op feestdagen rekenen zij 10 euro
 • Auto terug voor 08:30 rekenen zij 10 euro voor de parking.
 • zaterdag en zondag voor 09:00 rekenen zij 10 euro
 • De auto’s al rond 07:00 rekenen zij 15 euro en zelfs voor 06:00 is 20 euro

Met uw eigen auto naar Spanje

Indien u met de auto reist is het belangrijk goed voorbereid te zijn. Neem de nodige tijd, uw vakantie begint reeds als u in de auto stapt dus zorg dat u geniet van alles wat u onderweg te zien krijgt.

Ga wijs op reis: Denk aan uw reispapieren, zoals groene kaart, de reis- en kredietbrief van de ANWB (voor Nederland) en laat uw vakantieadres achter voor de thuisblijvers.
Hotels: U kunt uw Hotel Formule 1 vanuit Nederland of België reserveren en natuurlijk zijn er langs de autosnelweg meerdere goede Hotels te vinden waar het aangenaam overnachten is.
Hoe kom ik daar: Indien u met meer dan 2 personen naar de Costa Blanca reist is dit het meest voordelige. Ook heeft u dan ter plaatse het comfort van uw eigen auto.
Bellen: Zodra u in de buurt van Alicante bent aangekomen vragen wij u het telefoonnummer te bellen van de desbetreffende beheerder van uw vakantiewoning, zodat u door hem/haar ter plaatse ontvangen wordt.
Routeplanner: Met een routeplanner is het zeer eenvoudig de juiste route te kiezen. Print de route uit en ook ééntje voor de terugreis natuurlijk! Google Maps is verreweg de beste navigatie in Spanje.

Zoek in ons huuraanbod

Parkeren bij de luchthaven van vertrek 

Indien u op reis gaat met het vliegtuig dan moet u natuurlijk ook de luchthaven van vertrek zien te bereiken. Mocht u dit met de auto willen doen dan is het verstandig om van tevoren al een parkeerplaats te reserveren. Niet alleen bent u hierdoor verzekerd van een parkeerplaats, de online tarieven kunnen ook voordeliger uitvallen. 

Via het online platform Vliegen en Parkeren kunt u het parkeeraanbod bij vliegvelden vergelijken en de gewenste parkeerplaats reserveren. Zoekt u bijvoorbeeld naar een Schiphol Airport parking? Selecteer dan Schiphol en uw reisdata. U kunt vervolgens de vergelijking starten en een parkeerplaats reserveren. Met name in het hoogseizoen kunnen de tarieven hoger zijn en parkeerplaatsen zelfs volzet. Probeer dus zo vroeg mogelijk ook na te denken over het regelen van een parkeerplaats.


Met de trein van Amsterdam naar Alicante

De gemiddelde reistijd per trein van Amsterdam naar Alicante Terminal is 28 uur en 7 minuten lang, maar met de snelste dienstregeling kun je er al in 25 uur en 54 minuten zijn. Ongeveer 6 treinen per dag reizen de afstand van 1615 km tussen deze twee bestemmingen. Je moet tijdens je reis naar Amsterdam 2 keer overstappen op deze route. Aan boord vind je moderne en comfortabele zitplaatsen en standaard genoeg ruimte voor bagage. Kijk voor meer informatie op: Trainline.com.