Uitstapjes

Even een dagje niet naar het strand? Ook de Costa Blanca heeft veel aan te bieden en er zijn diverse excursies. Op de waterscooter, naar de dierentuin of op safari, er is voor iedereen wel iets te doen.

Hieronder een paar tips voor de Costa Blanca:

Terra Mitica "Spaans pretpark"

Terra Mítica zal het eerste themapark zijn dat meer dan 70% van de vakantiegangers zal ontvangen van de toeristenmarkt. Terra Mítica is verdeelt in vijf verschillende sectoren waarin de bezoeker zich uitstekend zal vermaken en op een avontuurlijke manier de antieke culturen van de Middellandse Zee zal ontdekken: Egypte, de droombazaar. Een wandeling langs de antieke haven van Alexandrië, waar men in de piramide de geheimen van de goden kan bezichtigen. Kreta, met het beroemde Labyrint van de Minotaurus. Rome, de grens tussen beide culturen. De brug van Meride, de militaire atmosfeer, de palissade, en op het hoogste gedeelte van het park is een houten Russische brug aangelegd. Een spannende reis naar de XVllde en XVlllde eeuw van de Comunidad Valencia van het verleden tot het heden. Een onvergetelijk ontspanningscentrum met ongelofelijke attracties: De eilanden, de Grote Reis. Terwijl men de mythische reis van Ulises langs de Middellandse Zee, in het hart van het park, herleeft, kan men van unieke belevenissen genieten. Het park bevat o.a. diverse waterattracties, indrukwekkende mechanische vervoermiddelen waarmee men een rondrit maakt door het park. En voor de kinderen zijn er kleinere imitaties van de diverse attracties.
www.terramiticapark.com

costa-info.com voor nog meer costa uitjes

Turrón Museum

In Jijona zijn er vele mooie plekjes om te bezoeken, zoals in de meeste steden over de hele Costa Blanca. is Jijona een zeer oude stad met mooie kleine straatjes. Op de top van de heuvel de omgeving, vindt u de ruïnes van het oude kasteel stad met een indrukwekkend overzicht van het landschap. Een beetje buiten, eigenlijk aan de rand van Jijona kun je al het Turrónmuseum zien. Het museum is gehuisvest in dezelfde fabriek, waaronder de beroemde “El Lobo” en “1880” Turrón produceerde.

Het museum biedt een rondleiding (in diverse talen), dat is niet alleen in een zeer gedetailleerde museum en d.m.v. displays, maar ook de echte fabriek. De fabriek is pas vanaf half juni tot half december open. Het museum geeft u een mooi overzicht van de verschillende soorten snoepjes. Twee soorten Turrón (Alicante en Jijona), zijn het best bekend. De eeuwenoude traditie van Turrón kun je echt voelen in het museum. Een mooie en gedetailleerde weergave van traditionele en moderne productiemethoden, tot op de verpakking van Turrón gedurende de loop der jaren. Een hoogtepunt is een mooi oud Turrónleverantie met een Rolls Royce vrachtwagen. Aan het einde van de tour krijg je de kans een de verschillende soorten Turrón te kopen.

Aquaparken

Houdt u van water? Wellicht is dit dan iets voor u! Gigantische glijbanen, wildwaterbanen, rafting enzovoort. Terwijl u lekker van een drankje geniet komen de kinderen met een razende snelheid van de glijbanen naar beneden! Er zijn in de nabijheid maar liefst drie grote aquaparken te vinden. Houdt u er wel rekening mee, dat deze parken niet het hele jaar geopend zijn. In ieder geval kunt u hier terecht van half juni tot half september, maar er zijn ook parken met een langere openingsperiode.

Rio safari

Als u van wild houdt, dat wil zeggen om te zien, dan kunt u in Elche naar het Rio Safari park. Dit is een klein opgezet dierenpark waar o.a. een krokodillenfarm is. U kunt hier met een treintje doorheen rijden. Wilt u echter naar een groter park, dan moet u zéker een kijkje nemen in Safaripark Aitana. Hier is een groot gebied afgezet midden in de bergen. U kunt hier met de auto doorheen rijden. En als u wilt, kunt u ook even uitstappen om bijvoorbeeld de olifanten te aaien die ergens wat staan te drinken. De echt gevaarlijke dieren, zoals tijgers en leeuwen, zitten achter hekken, maar de rest loopt gewoon los rond.
www.riosafari.com

costa-info.com voor nog meer costa uitjes

Safari Binnenland

“Geweldig!” , “Zo genoten!” , “waar vindt je dit nog?” Dit zijn zomaar een paar citaten van een safari naar het binnenland. In het prachtige binnenland van Spanje en op slechts 30 minuten rijden van de kust, vind u hier nog de Spaanse sferen. Bij het startpunt aangekomen geniet u van heerlijke koffie en een kijkje in een grotwoning. Tijdens de safari komt u langs verrassend ongerepte natuur! U gaat over bergpaden of door stromend water op weg naar afgelegen stukken van het Spaanse binnenland. Onderweg komt u veel streek producten tegen, zoals amandel- en olijfbomen. Vijgenbomen en zelfs bamboe! Na afloop van een heerlijke tocht, schuift u aan bij de compleet verzorgde BBQ en onder genot van een hapje en een drankje (of meer….) sluit u een inspannende dag af!

Kermis Torrevieja

Aan de boulevard in Torrevieja, een grote en toeristische kustplaats, vindt u elke dag, vanaf een uur of drie, een grote avondmarkt waar u allerlei souvenirs kunt kopen. In het seizoen is het hier bijzonder druk, met name door de grote kermis net naast de boulevard. Deze is dagelijks te bezoeken en begint pas écht gezellig te worden vanaf een uur of negen. Ook de kinderen lopen hier nog tot in de late uurtjes rond met al hun trofeeën, die ze die avond gewonnen hebben. Toch is er zeker ook vertier voor de volwassenen te vinden, want voor de echte waaghalzen zijn er diverse grote attracties.

Karten aan de Costa Blanca

Aan de Costa Blanca zijn een heleboel kartbanen te vinden. Door het lekkere klimaat kunt u hier namelijk het hele jaar door uw race kunsten vertonen. Ook voor kleine kinderen behoort het karten tot één van de mogelijkheden. Er zijn speciale kinder-karts met wat minder power en voor de hele kleintjes zijn er ook duo-karts. Hier kunt u samen met uw kind in zitten, en terwijl u stuurt geniet uw kind naast u van de race. Sommige banen hebben een aparte baan waar kinderen kunnen rijden op een Quad of een crossmotor

Watersporten

Natuurlijk kunt u aan de Costa Blanca aan uw trekken komen, als u van watersport houdt. Er zijn diverse mogelijkheden zoals jetskiën, surfen, duiken, zeilen, waterskiën, parasailing en in Santa Pola is een school voor kitesurfen. In de buurt van het eiland Tabarca wordt veel gedoken. Hier kan men genieten van het schitterende onderwaterleven van de Middellandse Zee.

Guadalest

Guadalest is onderdeel van de beruchte kastelenroute. De grote, steile rots, waarop een kerktoren met plat dak, is een waar adelaarsnest, waarop de in 1609 uit de Levant verdreven Spaans-Arabische halfbloeden zich nog enige tijd konden handhaven. Door een in de rots geboorde tunnel komt men in het plaatsje, met zijn miniatuurmusea, de gezellige winkeltjes, een adellijke woning, het raadhuis en de kerk. Als u er een dagje voor uittrekt, kunt u op de heen-of terugweg een bezoek brengen aan het prachtige safaripark “Aitana”. Dit is een groot natuurgebied, waar de omheining zo ver weg staat dat u deze bijna niet kunt zien en de wilde dieren, als in de normale natuur, loslopen. U kunt hier met de auto doorheen rijden en zo hier en daar uitstappen om de dieren van dichtbij te bekijken of , zelfs aan te raken. Ook is een bezoek aan de watervallen “Les Fonts de l’Algar”,daar in de buurt, zeker de moeite waard.

Schelpenhuis

Dit schelpenhuis is zeker het bezichtigen waard. Alles is ontworpen en gemaakt door Don Manuel Fulleda Alcaraz. Vanaf zijn zevende jaar verzamelde hij grote en kleine schelpen op de stranden van Guardamar del Segura en La Manga del Mar Menor. Deze schelpen sieren nu de muren en de patio van zijn huis. De mozaïeken zijn zeer uiteenlopend van cirkels en bloemen tot en met dieren. In totaal is er 600m2 aan muren bedekt met ongeveer 550.000 schelpen. Het schelpenhuis is te bezichtigen aan de Calle Rodeo nr. 10 in Rojales.

Mundomar

Bij de badplaats Benidorm ligt dit schitterende park, genaamd Mundomar, met zijn dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns en vele andere dieren. Natuurlijk zijn er diverse shows, zoals bijvoorbeeld een prachtige dolfijnen show. Het park ligt op een berghelling en u kijkt uit over de hele wijde omgeving.
www.mundomar.es

costa-info.com voor nog meer costa uitjes

Golfen in Spanje 

Spanje is met zijn mooie witte stranden waar je uren kunt wandelen voor veel mensen een zeer populaire bestemming. Maar buiten strand, zee en zon is Spanje ook een populair golfbestemming. Zeker aan de Costa Blanca zijn talrijke golf courses te vinden. De golfbaan ligt meteen buiten uw vakantiewoning. De laatste jaren is deze groep toeristen toegenomen. Vooral het klimaat maar ook de vele prachtig aangelegde golfbanen en resorts tellen hierin mee. Spanje kent meer dan 300 golfbanen en heeft ook zelf een behoorlijk aantal enthousiaste golfers. Diverse golfbanen zijn omringd door appartementen en bungalows. Op de Spaanse golfbanen is het nooit echt druk maar de golfbanen zijn meestal wel heuvelachtig.

Plaatsen en plekken die echt de moeite waard zijn

Er zijn verschillende plaatsen en plekken die echt de moeite waard zijn om eens een keer naar toe te gaan. Even een dagje niet naar het strand? Ook de Costa Blanca heeft veel te bieden en er zijn diverse excursies. Op de waterscooter, naar de dierentuin of op safari, er is voor iedereen wel iets te doen.

Tabarca: Het eiland Tabarca, ontstaan door twee eilanden die met elkaar zijn verbonden door een landengte, heeft zich ontwikkeld tot één van de trekpleisters van de provincie. Het bevindt zich op 22 kilometer afstand van de stadswijk van Alicante, en behoort tevens tot deze gemeente. Het bevat een beschermd zeereservaat, waar men de grootste variatie vissoorten uit de gehele provincie kan vinden. Er zijn diverse prachtige duiklocaties. U kunt van zowel Alicante als Torrevieja vertrekken met een schitterende boot waar u, in de meeste gevallen, onder in de drijvers van de boot kunt zitten, zodat u een prachtig uitzicht heeft op het leven onder water van de Middellandse Zee. De tocht duurt bij elkaar ongeveer 40 minuten waarna u op het eiland afgezet wordt zodat u dit op uw gemak kunt verkennen. Aan het eind van de dag wordt u weer opgehaald en teruggebracht naar de haven.

Busot: In Busot is een schitterende grot te bezichtigen. De reis ernaartoe is alleen al de moeite waard, maar u moet wel op een uur rijden rekenen.

Elche: Is van Iberische oorsprong, heette onder de Grieken Helike en onder de Romeinen Illici. De stad draagt het stempel van de lange Moorse overheersing. Nu nog maakt Elche met zijn nauwe straten en stegen, met de witte huizen en de platte daken een Afrikaanse indruk. Midden 13e eeuw veroverde Ferdinand III van Castilië de stad voor het christelijke Spanje. Sinds 1296 behoorde zij tot het koninkrijk Valencia. Drie dingen maken de roem van Elche uit: het palmenwoud, het middeleeuwse mysteriespel en de Dame de Elche. 

Het palmenwoud: Aan drie zijden wordt de stad omringd door het grootste palmenwoud van Europa met ongeveer 170.000 dadelpalmen. Voor een deel zijn deze meer dan 200 jaar oud en bereiken niet zelden een hoogte van 40 meter. Jaarlijks betrekt geheel Spanje de palmen voor Palmzondag uit Elche. De aanleg van het palmenwoud gaat waarschijnlijk terug naar de Cathagers, maar in de Moorse tijd werd het bijzonder verzorgd; Afrikas zonen zagen immers in de palm de boom van hun vaderland. In de Huerto del Cura, een deel van het woud, verheft zich een uitzonderlijk mooie palm, de Palmera del Cura, ook wel Palmera Imperial genaamd, welke stam zich in zeven armen verdeelt.

Misterio de Elche: Het middeleeuwse mysteriespel wordt jaarlijks op 14 en 15 augustus in de Santa Marí kerk opgevoerd; het beeldt de dood en de Hemelvaart van Maria uit. Alleen mannen spelen en zingen het spel in de oud-Catalaanse taal. Naast Maria treden er ook apostelen, engelen, heiligen, joden en de Heilige Drie-eenheid op. Het mysteriespel van Elche zou het voorbeeld geweest zijn voor de veel latere ontstane Italiaanse opera’s.

Dame de Elche: De vrouwelijke kalkstenen buste, waarop nog sporen van beschilderingen te zien zijn, werd in 1897 in het 2 km ten zuiden van Elche gelegen La Alcudia gevonden en heeft de naam van de stad over de gehele wereld bekend gemaakt. Dit kunstwerk uit de 4 de tot de 3 de eeuw v. Chr. behoort tot de Iberisch-Griekse cultuur en bevindt zich nu in het archeologisch museum te Madrid. In het archeologisch museum van Elche staat een kopie van het borstbeeld.

Bovendien bezienswaardig: Nabij de Santa Maríakerk staat de Calahorrapoort , die behoorde bij de Moorse stadswijk. In de 15 de eeuw kreeg de poort zijn huidig aanzien. Op de Plaza Mayor ligt de Casa del Ayutamiento (raadhuis) uit de 17 de /18 de eeuw; langs de gevel prachtige balkons. De toren, Torre del Consell , dateert uit de 15 de eeuw. Bezichtiging verdient ook de Fortaleza de la Señoria (ook Palacio de Altamira genaamd). De vesting verrees in de 15 de eeuw en was residentie van de Graven van Altamira. Eerder stond hier een Moors kasteel, waarin tijdelijk ook de koningen van Aragón en de “Katholieke koningen” zetelden.

Las Fuentes del Algar: is een prachtige plaats waar een waterval uit een natuurlijke bron stroomt. Het is absoluut de moeite waard om hier een dag naar toe te gaan. U kunt hier ook het water in. Er zijn diverse plekken waar men het heldere en zeer koude water in kan duiken. Dit geeft zeker in de zomer een heerlijke verkoeling. Voor degene die liever op een andere manier verkoeling zoeken, is er een restaurant, waar u vanaf het terras uitkijkt op één van de watervallen. Buiten de toegangspoort zijn meerdere kraampjes waar allerlei souvenirs gekocht kunnen worden. Laat u bij aankomst, op zoek naar een parkeerplaats niet door de eerste de beste een parkeerplaats aanwijzen. Het is immers niet gratis en u moet dan nog een heel eind lopen. Rij dus gerust door tot u de ingang ziet en probeer daar een plekje te vinden.

Grotwoningen: Aan de hele Costa Blanca vindt u hier of daar wel grotwoningen. Ze zijn vaak aan het oog onttrokken, omdat alleen de voorkant van de woning te zien is. Dikwijls valt er op het eerste gezicht niets aan op, maar meestal is het gedeelte achter de voorgevel geheel in een rots gebouwd. Dit zijn van origine grotten, die nu o.a. gebruikt worden als woonruimte. In het dorpje Rojales kunt u dergelijke grotwoningen bezichtigen. Ze worden vaak gebruikt door kunstenaars, die er hun producten tentoonstellen. Met bordjes “cuevas” wordt de route aangegeven.

costa-info.com voor nog meer costa uitjes


Costa Calida

De Costa Cálida (Spaans voor warme kust) ligt ten zuiden van de Costa Blanca en ten noorden van de Costa de Almeria in de regio Murcia. De belangrijkste stad in deze regio is Cartagena, wat tevens ook een van de belangrijkste havens van het land heeft.

Hieronder tips voor de Costa Calida:

Spa van Archena

Bij Balneario de Archena heb je een écht authentieke Spaanse wellnesservaring. De geschiedenis en charme die deze plek uitademen is indrukwekkend! De Spa faciliteiten zijn modern en zeer uitgebreid. De thermale behandelingen zijn heerlijk ontspannend. Alle programma´s zijn onder begeleiding van een arts gespecialiseerd in hydrologie . Als je ver weg van het massatoerisme van de Spaanse Costa´s het échte Spanje wilt ontdekken, is dit de perfecte keus voor jou! Hier kan je ontspannen in een prachtige natuurlijke omgeving en verdwijnt je stress als sneeuw voor de zon...

Zoutmeren in San Pedro del Pinatar

Combineer een bezoek aan de modderbaden met de zoutmeren in San Pedro del Pinatar. San Pedro del Pinatar is bovendien een leuke uitvalsbasis om de Costa Cálida te verkennen.Natuurpark Salinas de San Pedro is een beschermd natuurgebied van maar liefst 850 hectare. Hier spot je onder andere flamingo’s, aalscholvers en steltlopers. Vergeet je verrekijker dus niet!

Er zijn verschillende wandelroutes aangeduid zoals de ‘Sendero de el Coterillo‘ en de ‘Sendero Azul Senda de los Tarays‘. Onderweg kom je mooie vlonderpaden en kijkhutten tegen. In het bezoekerscentrum kan je terecht voor meer informatie over het gebied en de wandelroutes.

Tip: In de haven van San Pedro del Pinatar kan je lekkere en goedkope dagmenu’s bestellen. Restaurant Torombölo is een aanrader.

Modderbaden Las Charcas in Lo Pagán

Sommige mensen betalen veel geld voor een modderbehandeling. In Lo Pagán is het echter helemaal gratis! De combinatie van zout, ondiep water en de zon zorgt voor den dikke laag modder op de bodem.

De modder heeft een grote therapeutische waarde en helpt tegen tal van aandoeningen zoals artritis, jicht en reuma. Vooral oudere mensen maken dan ook gebruik van de modderbaden.

Er zijn speciale steigers voorzien, zodat je gemakkelijk in het water geraakt. Schep wat modder van de bodem en smeer hem op heel je lichaam. Daarna moet de modder opdrogen tot het een harde laag is. Spoel de modder ten slotte terug af in het zout water en je ziet er weer 10 jaar jonger uit. Een must om te doen als je in de omgeving van Murcia bent!

Tip: De Modderbaden zijn het hele jaar gratis te bezoeken, maar vooral in de zomer is het water lekker warm. Parkeer gratis in de Calle Campoamor.

Geschiedenis in Cartagena

Veel mooie en grote steden zijn er niet aan de Costa Cálida. Cartagena is echter een uitzondering. Deze mooie havenstad heeft een lang bewogen geschiedenis en is één van de oudste steden van Spanje.

Bewijzen hiervan zijn onder andere het Romeins theater en het kasteel (Castillo de la Concepción). Ook het gemeentehuis en de kathedraal zijn architecturale pareltjes. Shoppers kunnen hun hart ophalen in de Calle Mayor, een gezellige winkelstraat.

Tip: Slenter over de mooie boulevard langs de haven of bewonder de zonsondergang vanaf het Castillo de la Concepción.

Tapas eten in Murcia

Murcia is niet de stad waar je per se naartoe moet gaan als je in de omgeving verblijft. Er zijn wel enkele festiviteiten die niet te missen zijn zoals de ‘El bando de la Huerta’ en ‘Semana Santa’. De sfeer is tijdens deze periodes uitgelaten en er zijn prachtige processies te bewonderen.

Veel bezienswaardigheden zijn er niet in Murcia. De kathedraal is echter wel een bezoek waard. Vooral de buitenkant ziet er fraai uit. Ga wel zeker tapas eten als je in Murcia bent. In de buurt van de kathedraal vind je tal van leuke tapasbars waar je voor weinig geld superlekker kan eten!

Plaatsen en plekken die echt de moeite waard zijn

Natuurgebieden, wandelen en bergen in de omgeving van Murcia. In de omgeving van Murcia zie je overal bergen en verlaten wegen. Trek dus gerust eens de natuur in. Hier wandelen is wel een uitdaging. Er zijn namelijk weinig tot geen aangeduide wandelroutes. Dit in tegenstelling tot wandelingen aan de Costa Blanca. Soms lijkt het wel een niemandsland waar ze liever geen toeristen zien komen. Het voordeel is echter dat je hier in de bergen vaak niemand tegenkomt.

 • Cabo Cope y Puntas de Calnegre: Het natuurpark Cabo Cope y Puntas de Calnegre ligt vlakbij het mooie Calabardina. Dit afgelegen gebied is bovendien een paradijs voor natuurliefhebbers. Aan het strand in Calabardina start de Cabo Cope Natural Trail. Wandel de draakvormige berg (Cabo Cope) op. Vanaf het torentje kijk je uit op de baai van Calabardina en de achterliggende bergen. Erg leuk om te doen als je in de omgeving van Murcia bent. Rij daarna verder naar het strand Cala Blanca om bijzondere rotsformaties te bewonderen. In de uitgeholde grotten huizen vogeltjes en andere dieren. Een zwembeurt aan dit afgelegen strand is een must! Het natuurgebied is ook ideaal om te mountainbiken.Tip: Ga iets eten in Restaurant Calabardina op het strand.
 • Sierra Espuña 
 • Carrascoy y El Valle
 • Sierra de la Pila
 • Valle de Ricote y Cieza

Eten en drinken in Murcia

 • Rondom de Plaza de Belluga in Murcia: Vinoteca de la Torre is een uitstekend startpunt aan de Plaza de Belluga. In het bijzonder als je kennis wilt maken met de Murcia wijnen. Op de wijnkaart prijken overigens ook verscheidene andere Spaanse wijngebieden. Een tip: bestel er een heerlijke kaasschotel bij - een prachtcombinatie met de vinos!
 • La pequeña Taberna: La Pequeña Taberna is één van de restaurants in Murcia die bijna verplicht is om te bezoeken. De kwaliteit van het eten, de verscheidenheid van het menu, de uitstekende service en persoonlijke behandeling zorgen ervoor dat je verliefd wordt op dit restaurant
 • Restaurante El Churra: Typisch Spaans. Dat is het restaurant El Churra. Van simpele tapas, zoals de welbekende Murciaanse tapa ‘marineras’ (Russische salade met anchovis op een soepstengel) tot aan een lekker biefstukje
 • Madre de Dios: Een iets wat simpelere, maar zeker lekkere en betaalbaar restaurant is Madre de Dios. Ook weer zo’n welbekende in Murcia.El Pasaje de Zabalburu: Ben je in voor een wat luxer tapastentje? Ga dan naar El Pasaje de Zabalburu. ‘La Barra de moda’ (de trendy bar) wordt het ook wel genoemd.

Costa Del Sol

Lieflijke baaien en kilometerslange stranden. De Costa del Sol heeft veel te bieden voor de zonaanbidders en overwinteraars. Maar Andalusië telt genoeg andere plekken om de authentieke sfeer op te snuiven.

1. Ronda Arendsnest in de bergen, vooral bekend om de pittoreske Puente Nuevo die een diepe kloof overbrugt. Pittoresk oud stadsgedeelte met Moorse invloeden, en de oudste Plaza de Toros van Spanje. 

 2. Cala del Cañuelo Prachtige baai met kiezelstrand en kristalhelder water binnen beschermd natuurgebied. Het ligt dertien kilometer ten oosten van Nerja, en is enkel te bereiken met een shuttlebus of te voet (twee kilometer wandelen).

3. Málaga, hoofdstad van de Costa del Sol.

 Málaga is een bruisende hoofdstad. Kan als uitstap, maar de stad heeft ook alles in huis voor een geslaagde citytrip: cultuur, winkels, lekker eten en mooie stadsstranden.

4. Cuevas de Nerja

Op een paar kilometer van Nerja liggen de wereldberoemde grotten. Een deel ervan is toegankelijk voor het publiek en een bezoek meer dan waard.

5. Caminito del Rey

Ooit een levensgevaarlijk wandelpad boven een diepe kloof. Het ‘koningspad’ werd recent gerenoveerd en is nu perfect in orde voor een spannende wandeltocht. Niet voor kleine kinderen en mensen met hoogtevrees.

6. Puerto Banús

Een jachthaven voor mensen met een luxueuze levensstijl. Denk dure merkwinkels, extravagante jachten, Ferrari’s en Porsches.

7. Het mooiste dorp van Andalusië

Frigiliana is een fotogeniek, wit dorpje in het binnenland, meermaals verkozen tot het mooiste van Andalusië. In het oude stadsgedeelte maak je een terugreis naar de tijd van de Moren en de Reconquista.

Uitgaan tips in Costa Del Sol

Super leuk en mooi zijn de dakterrassen van hotels:

 • Room Mate Larios Hotel
 • Hotel Málaga Palacio
 • La Terraza de la Aduana
 • Hotel Molina Lario Piscina Lounge
 • Terraza del AC Málaga Palacio
 • Oasis Lounge
 • Terraza del Hotel Sallés Málaga-Centro
 • La Terraza de la Alcazaba – Alcazaba Premium Hostel
 • Terraza Soho Bahia Hotel
 • Terraza del Parador de Gibralfaro
 • Terraza Lob de El Corte Inglés

 Restaurants:

 • Taberna la Gloria – straat; Calle Beatas 51, zeer lekker, mooi en leuk.
 • Tapas gefrituurde vis, snel en lekker; Bar Pepa y Pepe, straat; Calle Calderería 9-Málaga
 • Casa Lola bistro-straat; Calle Granada 46, Málaga.
 • El Pimpi, straat; Calle Granada 62-Málaga.


WhatsApp