De Brexit, expats in Spanje en wat CasaLasDunas voor u kan doen…

De Brexit, expats in Spanje en wat CasaLasDunas voor u kan doen…

Expats vertrekken uit Amsterdam, 

Op het moment van schrijven zijn er signalen dat expats massaal vertrekken uit hun huurhuizen in heel Nederland, maar vooral uit Amsterdam. Vooral het vakantieverhuur neemt af en dalen de huurprijzen o.a. door corona, maar vooral door het vertrek van expats. Om leegstand te vermijden moet het huuraanbod nu aantrekkelijker geprijsd worden. Misschien zijn de effecten van de Brexit niet direct zichtbaar, echter investeren in vastgoed doe je voor de lange termijn, dus is een huis kopen om te verhuren nu wel de juiste tijd.

Ook op het gebied van Global Mobility zijn er diverse zaken welke veranderen als u expats uitzend  naar het Verenigd Koninkrijk, werknemers in dienst heeft die werkzaamheden verrichten in het Verenigd Koninkrijk of dat u expats uit het Verenigd Koninkrijk in dienst heeft. Hoe dit gaat veranderen zullen we allemaal het nieuwe jaar vernemen uit de deal die er nu gesloten is. Dus is het verstandig om alvast vooruit te kijken om de risico’s en kansen die de Brexit met zich mee brengt zo goed mogelijk in te schatten en hierop in te spelen.

Mogelijk moet men na de brexit een visum of werkvergunning aanvragen voor personeel dat in het Verenigd Koninkrijk gaat werken. Dit is ook van toepassing op inwoners van het Verenigd Koninkrijk die in een EU-land werken of daar gaan werken.

Spanje staat tegenwoordig als land betreft met expats op de 8e plaats van alle 68 landen die onderzocht. De expats voelen zich thuis in Spanje. Het merendeel van de expats geeft aan dat ze juist naar Spanje zijn verhuisd om de kwaliteit van het leven te verbeteren. 96% van de ondervraagden zegt dat het klimaat en het weer belangrijke factoren zijn om naar Spanje te verhuizen. Een mediterraan klimaat, de cultuur, en de diversiteit in de natuur maken dat de verschillende delen van het land gekenmerkt worden door unieke tradities. Van het bruisende nachtleven in Barcelona en Madrid , de stille natuur in het binnenland en de toeristische kusten aan de Costa Blanca, en Costa del Sol, Spanje heeft het allemaal!

Wil jij werken in Spanje? Bereid je dan voor op een geweldig avontuur. Het is belangrijk dat je je vooraf goed voorbereid zodat je weet wat je te wachten staat. Er zijn multinationals in de grote steden en voldoende Nederlandstalige bedrijven aan de gehele kust waar men aan de slag kunt. Er is veel huisvesting beschikbaar en sommige prijzen zijn geweldig, maar in sommige gebieden stijgen de prijzen nog steeds. Alicante is een van de beste expatstad ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek onder 15.000 expats uit 181 verschillende landen. Ook Málaga (6 op de lijst) staat in het Expat Insider 2020 onderzoek.

Hoewel men misschien denkt dat steden als Londen, Amsterdam en New York favoriet zijn, blijkt omdat het leven er duur is, niet het geval te zijn. Valencia en Alicante scoren samen met Málaga en Madrid ook hoog in Spanje als het populairste expatland ter wereld van wege de gezondheidszorg en veiligheid. Nu de EU en het VK eindelijk een akkoord bereikt hebben over een handelsdeal die op 1 januari in zal gaan, zal er ondanks dat de exacte details nog niet bekend zijn, veel veranderen.

Kopen
Huren
WhatsApp