Golfen

Liefhebber van de golf sport. Ook tijdens uw vakantie als u nog niet in het bezit ben van een tweede huis kunt u heerlijk golfen aan de Costa Blanca, Costa Calida en de Costa Del Sol.

Golfen aan de Costa´s

De laatste jaren is deze groep toeristen toegenomen. Vooral het klimaat maar ook de vele prachtig aangelegde golfbanen en resorts tellen hierin mee. Spanje kent meer dan 300 golfbanen en heeft ook zelf een behoorlijk aantal enthousiaste golfers. Diverse golfbanen zijn omringd door appartementen en bungalows. Op de Spaanse golfbanen is het nooit echt druk maar de golfbanen zijn meestal wel heuvelachtig. 

Gelukkig wordt er tegenwoordig op de golfclubs wel Engels gesproken zodat het spelen op een van de mooie banen in Spanje geen probleem hoeft te zijn. Dat de golfer Spanje als golfland weet te waarderen blijkt uit de jaarlijkse stijging van het aantal golfers, dat op golfvakantie in Spanje gaat. Aan zowel de Costa Blanca, Costa Calida, als de Costa del Sol, vinden we talloze golfresorts, de ene nog mooier dan de andere. Vele van deze golfbanen zijn ontworpen door Jack Nicklaus. Dit gastvrije en veelzijdige land verwelkomt u graag.

Golf aan de Costa Blanca Zuid

De Costa Blanca is zeer goed bedeeld met golfresorts. Zo zijn er in de regio rond Orihuela Costa 3 golfresorts op een boogscheut van elkander ; Las Colinas Golf Resort, Las Ramblas Golf Resort en Campoamor Golf. Enkele kilometers verder het binnenland in vinden we Lo Romero Golf. Iets noordelijker in de omgeving van Quesada / Algorfa vinden we twee golfbanen: de La Marquesa Golf in Quesada en La Finca Golf in Algorfa. Niet te vergeten zijn de golfterreinen rondom de stad Alicante zoals Alenda, Alicante Golf en Bonalba. 

Golfers zullen quasi nooit hartje zomer afzakken naar Spanje om hun sport te beoefenen, zij geven eerder de voorkeur naar het tussenseizoen omdat de temperatuur in deze periode veel aangenamer en comfortabeler is om te golfen.  Golfen is niet gratis maar in alle resorts zijn green fees en abonnementen te koop. Hou wel rekening dat er mogelijks een prijsverschil tussen de verschillende clubs, naargelang resort en omgeving. Deze kan variëren van €58,- tot €109,- voor een dagkaart.

Golf aan de Costa Blanca Noord

De Costa Blanca Noord beschikt over talloze golfbanen, zowel geschikt voor professionals als beginners. Zo zijn er banen bij de belangrijkste kustplaatsen, zoals Oliva Nova pal aan zee boven Denia en La Sella vlakbij het natuurpark van de Montgo, Javea Golf in Javea, Ifach in Benissa, Don Cayo in de bergen van Altea, Las Rejas en Villaitana in Benidorm, Pitch & Putt Sierra Cortina in Finestrat en Bonalba iets meer in het binnenland bij Muchamiel. De meeste woningen in Costa Blanca Noord bevinden zich op minder dan een half uur rijden van minimaal 3 verschillende golfbanen, waardoor u gemakkelijk kunt afwisselen.

Golf aan de Costa Calída

Ook de kustlijn onder de Costa Blanca, de Costa Calída, ligt bezaaid met golfresorts. Dit gebied is een stuk minder toeristisch en daarom ook een stuk betaalbaarder. De greenfees vallen veel lager uit en ook de prijs van aankoop of huur van een appartement is zeer interessant. De belangrijkste golfbanen van de Costa Calída zijn Lo Romero, Terrazas de la Torre, Serena Golf, El Valle, Las Terrazas en de golfbaan van Sucina.

De afstanden van de Costa Blanca Zuid naar de Costa Calída zijn niet groot, wat het gemakkelijk maakt om in 1 (mid)week 4 of 5 golfresorts te bespelen.

Golf aan de Costa del Sol

De kust van Zuid-Spanje, de Costa del Sol, ook wel bekend als Costa del Golf, heeft meer dan 70 golfbanen en is als eerste bestemming in Europa voor golf liefhebbers en in dit land vindt u enkele van de allerbeste golfbanen ter wereld, waar u kunt genieten van de meer dan 300 dagen zon per jaar.

Veel populaire Golfbanen zijn te beoefenen vanaf La Línea de la Concepción (Cádiz) tot aan Salobreña (Granada). De meeste ideaal voor groepen golfers zijn vanwege het fantastische nachtleven, de combinatie met luxe hotels en een groot aantal wedstrijdgolfbanen is in Sotogrande, Estepona, Marbella, Mijas en Fuengirola. In de afgelopen vier decennia heeft de Kust tal van andere European Tour-evenementen georganiseerd - mannen, vrouwen en senioren - waaronder het WK, het Wereldkampioenschap Golf, de Volvo Masters, het Spaanse Open en het Wereldkampioenschap Match Play. De Costa del Sol is door de International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) bekroond als de beste Europese golfbestemming. De Costa del Sol neemt deelname aan de IGTM (International Golf Travel Market), een van de meest internationaal erkende evenementen in de golfsector, die elk jaar in totaal 1.300 professionals uit de golfreisindustrie uit meer dan 65 landen bij elkaar brengt.

Ons woningaanbod aan de golfbaan

Onze huurwoningen vlakbij een golfbaan

WhatsApp