appartement kopen Spanje

appartement kopen Spanje

Een appartement kopen in Spanje betekent een prachtige kans voor een tweede woning of als volledige emigratie. De heerlijke zon, klimaat en rustige cultuur maken het een mooie stap. 

In dit artikel leest u meer over de voordelen van een appartement kopen in Spanje, de verhuurmogelijkheden en waarom uw Casalasdunas nodig heeft met begeleiding als Nederlandse makelaar. 

Wat zijn de verhuurmogelijkheden?

Wanneer u een appartement wilt kopen in Spanje bestaat er de mogelijkheid om dit deels te verhuren. Dit kan op korte termijn aan toeristen, maar ook bijvoorbeeld voor een langere tijd aan lokale bewoners of studenten die een half jaar in het buitenland wonen. 

Tip: Win lokaal advies in. Zo kom je erachter dat Malaga bijvoorbeeld een goede verhuur gelegenheid heeft door de vele studenten en algehele populariteit. 

Waarom is dat zo interessant?

Met een appartement in Spanje creëert u een extra inkomstenbron. Daarbij zal de  waarde van het appartement zo goed als zeker stijgen. Door de toenemende populariteit wordt dit alleen maar meer. Verder is de vraag naar verhuurmogelijkheden groot in Spanje. 

Waar moet je op letten?

Bij het verhuren van uw appartement gaat het anders dan in Nederland. Na de koop van het appartement in Spanje begin je bij het aanmelden in het Registro de Turismo van de desbetreffende gemeente. Zonder licentie is het verboden om te verhuren. Kijk verder goed in welke gemeente je wilt verhuren. De regels verschillen namelijk per regio/gemeente. 

Tip: Verhuur net buiten de grote steden. Dit maakt het qua regelgeving en licentie van verhuren makkelijker. 

Regelgeving voor het verhuren van appartementen in Spanje? 

Hoewel het per situatie verschilt zijn er een aantal standaard manieren om te gaan verhuren in Spanje. Onder de vier geregistreerde vakantiewoningen wordt je namelijk gezien als particulier. Daarboven als ondernemer. 

Er is een Vistio Bueno nodig van de gemeente. Dit betekent dat de woning aan eisen moet voldoen. Ze verschillen per regio waarbij iemand langskomt om de woning te controleren. Hier moet je in ieder geval aan voldoen: 

  • licentienummer moet overal te zien zijn. Socials, website etc. 
  • Gastenboek is verplicht met in- en uitchecks. Dit kan je zelf oppakken of via een woningbeheerder bedrijf. Casalasdunas helpt een goede te vinden.  
  • Je verhuurt de gehele woning en geen delen. Wil je dit wel, moet je aan strengere regels voldoen en wordt het lastiger. 
  • Bewoonbaarheidsverklaring 

Bij het verhuren van uw appartement is het belangrijk om rekening te houden met de lokale regelgeving. Er zijn specifieke vergunningen en regels waaraan u moet voldoen om legaal te kunnen verhuren.

Dit zijn de beste regio’s voor het verhuren van appartementen in Spanje 

Over het algemeen kleuren alle Spaanse regio’s groen wat betreft de investering op verhuur en waarde van het appartement. De regio Granada heeft een brutorendement van 13.8%, Toledo 8,4% en Sevilla ongeveer 6.5%. (Bron: Immo 365). 

De stad Madrid en Barcalona doen het vaak goed. Het kost ongeveer tussen de €2.000 ,- en 5.000 ,- per vierkante meter om hier te investeren. 

Voordelen van een appartement kopen in Spanje

Een appartement kopen in Spanje heeft veel voordelen. Waarschijnlijk kunt u al wegdromen bij het idee. De zon, klimaat en rustige cultuur zijn wellicht de eerste zaken waar u aan denkt. Maar er is meer! Zo biedt het ook de volgende voordelen voor een appartement kopen in Spanje: 

  • Appartementen zijn goedkoper dan huizen
  • Minder onderhoud benodigd
  • Mogelijkheden met voorzieningen zoals tuinen & zwembaden 
  • Appartementen zijn over het algemeen beter beveiligd.  

Appartement prijzen in Spanje

Wij adviseren een appartement in Spanje te kopen vanaf ongeveer € 100.000 ,-. Daaronder moet je echt een parel treffen maar is het vaak te mooi om waar te zijn met verschillende addertjes onder het gras. Voor verhuur is het goedkoopste appartement niet altijd financieel het beste. Zo wordt de verhuurprijs ook duurder bij dure appartementen en stijgt de waarde meer in verhouding. Ontvang hier goed advies door contact op te nemen met ons.

Waarom Casalasdunas?

Casalasdunas is uw partner bij het verhuren van een appartement in Spanje. Als echt familiebedrijf staan we echt voor u klaar en kunnen we onze ervaring inzetten. Hoe ziet ons stappenplan eruit?

1. Contact opnemen: Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek.
2. Behoeften bespreken: Bespreek uw wensen en eisen met onze experts.
3. Appartementen selecteren: Wij helpen u bij het selecteren van geschikte appartementen.
4. Bezichtigen: Bezoek de geselecteerde appartementen met onze begeleiding.
5. Aankoopproces: Wij begeleiden u door het gehele aankoopproces.

Neem contact op voor direct advies!

We zijn op verschillende manieren te bereiken. Zo kunnen we u direct te woord staan om gelijk deels kennis te maken, kun je snel en makkelijk even appen, mailen of ons contactformulier invullen. Dit is allemaal vrijblijvend met als doel om u te helpen aan uw droomhuis appartement in Spanje! 

Het contact is geheel vrijblijvend en wij staan klaar om u te helpen bij het kopen van uw appartement in Spanje.

Kopen
Huren
logos
WhatsApp