Installateurs van zonnepanelen: hoe kies je de meest geschikte?

Installateurs van zonnepanelen: hoe kies je de meest geschikte?

Ik wil zelfvoorzienend zijn in mijn huis, maar bij welke van de vele installateurs van zonnepanelen op de markt moet ik mijn vertrouwen leggen?
Zijn er factoren waar ik rekening mee moet houden? Hoe maak ik de juiste keuze?
Het is waarschijnlijk dat je deze vragen hebt gesteld (of zou moeten stellen) bij het selecteren van de juiste mensen als je wilt dat de installatie goed verloopt.
De zonne-energie-industrie groeit snel sinds de afschaffing van de zonnepaneelbelasting en de invoering van nieuwe beleidsmaatregelen die het gebruik van hernieuwbare energiebronnen stimuleren. Sterker nog, het wordt geschat dat de sector van hernieuwbare energie tegen 2030 maar liefst 38,2 miljoen banen kan creëren.

Niettemin staat de markt nog in de kinderschoenen en is het belangrijk om experts in de branche te vinden die een correcte installatie in onze woning uitvoeren.
Als je dus hebt besloten om een fotovoltaïsch systeem in je huis te installeren, moet je een aantal factoren kennen om de juiste zonnepaneleninstallateur voor jouw huis te vinden.

En dat is precies wat we in dit artikel zullen bespreken.

Daarnaast zullen we het hebben over de volgende onderwerpen:

 • Eisen waaraan een installateur moet voldoen
 • Stappen om een installatiebedrijf in te huren
 • Hoe wij samenwerken met onze installateurs

Welke zijn de beste installateurs van zonnepanelen? Zorg ervoor dat je deze factoren in overweging neemt

Tegenwoordig zijn er talloze bedrijven die fotovoltaïsche zonnepanelen in Spanje installeren.

En wanneer er zoveel aanbieders beschikbaar zijn, dat het een hele klus wordt om het juiste team te kiezen. Een team dat geen problemen veroorzaakt, altijd beschikbaar is wanneer je ze nodig hebt en je systeem correct installeert.

Maar dat is normaal. De onderzoeksfase is cruciaal.
Je wilt toch niet zomaar een installateur belasten met een investering van dergelijke omvang, toch?

Neem de tijd die je nodig hebt en bestudeer het aanbod op de markt grondig. Op deze manier kun je vergelijken en een weloverwogen beslissing nemen op basis van je voorkeuren.

Overstappen op zelfvoorziening is een belangrijke stap en de installateur moet het zonnepanelensysteem correct implementeren.

Daarom moet tijdens het technische bezoek het dak zeer grondig worden geïnspecteerd om te controleren en te bevestigen waar alle onderdelen zullen worden geplaatst. Dit is een cruciaal punt om te controleren of alles in orde is en om het bouwvergunning te regelen en de installatie zelf uit te voeren.

Als je wilt weten hoe je het juiste team kiest voor de installatie van zonnepanelen op je huis, pak dan pen en papier en noteer de volgende factoren.

De installateur moet een studie van het oppervlak maken.

Dit is geen eenvoudige taak. Het installatiebedrijf moet een studie uitvoeren van het dak voordat de zonnepanelen worden geïnstalleerd.
En natuurlijk moet rekening worden gehouden met de oriëntatie en de hellingshoek van de zonnepanelen om maximale energieopbrengst te realiseren. Het team van professionals moet dus weten welk deel van het dak gedurende de dag het meest zonlicht ontvangt.

In Spanje is de beste oriëntatie het zuiden met een helling van ongeveer 20º tot 40º, afhankelijk van de geografische locatie.

Maar hier is een detail dat we niet mogen vergeten: niet alle huizen zijn gericht op het zuiden en in sommige gevallen worden gebouwen overschaduwd, waardoor het systeem niet optimaal kan functioneren.

Voor dergelijke specifieke situaties moeten de installateurs de meest geschikte alternatieven aanbieden voor de oplossing.
Wat gebeurt er als de woning naar het noorden is gericht? Er moet een grondige beoordeling van de omstandigheden worden gemaakt om te zien of het rendabel is om zonnepanelen te installeren. Het installatiebedrijf moet je uitleggen hoe de installatie is ontworpen, Ze moeten aangeven waarom ze voor die specifieke afmetingen hebben gekozen en welke basis ze hebben gebruikt om het juiste aantal modules te configureren dat aan jouw behoeften voldoet.

Kwaliteit van alle systeemcomponenten

Zijn alle materialen hetzelfde?

Nee.

Als je een product koopt, zoals meubels of technologische producten, zoek je naar materialen van goede kwaliteit zodat ze zo lang mogelijk meegaan, toch?
Dit geldt ook voor de keuze van zonnepanelen. En je moet niet alleen naar de modules kijken, maar ook naar de kwaliteit van de omvormer en andere componenten, die cruciaal zijn voor het verlengen van de levensduur van het systeem.

Zorg ervoor dat ze homologaties hebben.

Hun kwaliteit heeft invloed op de efficiëntie en langetermijnprestaties.

De installateurs van zonnepanelen zullen, op basis van een voorafgaande studie van het dak, de meest geschikte fotovoltaïsche panelen aanbieden om de terugverdientijd te versnellen en de benodigde energie op te wekken om aan je energieverbruik te voldoen.
Fotovoltaïsche systemen moeten voldoen aan internationale normen die zijn vastgesteld door de International Electrotechnical Commission (IEC), net zoals elektrische apparaten.

Als je wilt dat je installatie zo efficiënt mogelijk is, controleer dan of ze deze certificeringen hebben via nationale kwaliteitszegels.

En tot slot, maar niet minder belangrijk, zijn de product- en prestatiegaranties. Installatiebedrijven werken meestal met verschillende merken en modellen van panelen. Ze hebben de verantwoordelijkheid om advies te geven en aan te geven welke het meest geschikt zijn voor jouw installatie.

Samengevat, kwaliteit samen met garantie op het product en prestaties kunnen grote besparingen opleveren voor jouw installatie door de levensduur ervan te verlengen en het volledige potentieel te benutten om zo efficiënt en rendabel mogelijk te zijn.

Bij SolarMente werken we alleen samen met fabrikanten die een uitgebreide garantie bieden op zowel het product als de prestaties. In de onderstaande tabel vind je de gegevens:

product

Rendement

Hyundai

25

25

JA Solar

12

25

Longhi

12

25

Let op de garantie op de arbeid!

Controleer of het bedrijf een uitgebreide garantie biedt tegen fouten die tijdens de installatie kunnen optreden. Deze garantieperiode varieert meestal van 1 tot 5 jaar.

Bij SolarMente bieden we een garantie van 2 jaar voor systemen die direct zijn aangeschaft. We selecteren installateurs die het beste service kunnen bieden en voldoen aan de vereisten om het werk uit te voeren.

Ons doel is dat je zo lang mogelijk kunt genieten van schone en goedkope energie en aanzienlijke besparingen op je energierekening kunt realiseren.

Zodat je dat geld kunt besteden aan wat voor jou echt belangrijk is.

We willen dat als er zich onverwachte situaties voordoen, je kunt rekenen op ondersteuning en een persoonlijke service om deze onvoorziene incidenten op te lossen en je nergens zorgen over te maken.

Bekijk de beoordelingen van andere klanten.

De meningen en ervaringen van mensen die al gebruik hebben gemaakt van de diensten van de installateur bevatten waardevolle informatie voor jou.
Is er een gepersonaliseerde opvolging van het bedrijf? Bieden ze een goede aftersales service?

De getuigenissen van klanten zijn een waardevolle bron van hulp. 

Maak een selectie, lees een aanzienlijk aantal beoordelingen en beoordeel vervolgens of het om een professioneel team gaat dat een positieve ervaring biedt, of ga verder met je onderzoek als geen van hen je overtuigt.

Kijk niet alleen naar de prijs van de zonnepanelen. Ga verder en ontdek of de klantenservice goed is, of ze klaarstaan om al je vragen te beantwoorden. Kortom, ze moeten als een energieadviseur handelen en je voorzien van antwoorden op je vragen voor en na de installatie van het fotovoltaïsche systeem. Het moet niet alleen professioneel zijn, maar ook veiligheid en vertrouwen bieden gedurende het hele proces.

Onze klanten hebben ons ook beoordeeld. Op deze manier kunnen we controleren of we op de goede weg zijn. Het helpt ons om onze service en die van onze installateurs te verbeteren.

Als je wilt weten wat mensen die voor onze service hebben gekozen vinden, kun je dit artikel bekijken (inclusief video).

Zorg ervoor dat ze beschikbaar zijn om je te helpen.

Herhaaldelijk een bedrijf bellen zonder enige reactie kan frustrerend zijn. Daarom moet je ervoor zorgen dat je installateurs inhuurt die altijd hun hulp aanbieden.
Elk probleem moet binnen korte tijd worden opgelost.

Betalingen en financiering

Niet iedereen heeft het budget om zonnepanelen in één keer te kopen. Het vereist een aanzienlijke investering en vaak is er niet voldoende geld beschikbaar om de betaling vooraf te doen.

Wat is het goede nieuws?

Er zijn verschillende modellen waarmee je kunt genieten van zonne-energie: de aankoop van het systeem (contant of gefinancierd) en de zonne-abonnement (huur).
Bij SolarMente willen we schone en betaalbare energie naar alle huishoudens brengen. Daarom bieden we ons model van zonne-energiesubsidie aan.

Met deze optie kun je zonnepanelen huren zonder dat je een initiële investering hoeft te doen.

Dit zijn de voordelen die je zult krijgen:

 • Maandelijks besparen op je elektriciteitsrekening
 • Schone en hernieuwbare energie opwekken
 • 100% onderhoud inbegrepen

Als je wilt profiteren van alle voordelen van zonne-energie door zonnepanelen te huren, klik dan hier en bereken je maandelijkse bijdrage.

De overstap naar zelfvoorziening is eenvoudiger dan je denkt.
En ja, je hebt ook recht op subsidies voor zonnepanelen, zelfs als je de installatie huurt.

Helpt SolarMente bij de juridische procedures en de aanvraag van subsidies?

Het legaliseren van een fotovoltaïsch systeem is verplicht. Het is essentieel om problemen en toekomstige boetes te voorkomen.

Volgens de wetgeving voor zelfvoorziening zijn er bepaalde procedures vereist, afhankelijk van de installatie en de regio waar je woont. Het proces duurt meestal 1 of 2 maanden, maar kan langer duren. Dit is een indicatieve tijdsduur. Aan de andere kant hebben we het beheer van subsidies en ondersteuning voor zelfvoorziening in Spanje.

Bij SolarMente regelen we alle vergunningen van de gemeente, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over administratieve rompslomp.

Wat betreft de subsidies, regelen we de steun voor klanten in Catalonië en werken we samen met een administratiekantoor dat de documenten voor installaties buiten dit geografische gebied afhandelt.

Stappen om een installateur van zonnepanelen in te huren

Nadat je de benodigde factoren voor een correcte installatie kent, is het tijd om het aanwervingsproces te starten.
Je hoeft alleen maar de volgende stappen te volgen om een beslissing te nemen op basis van de verkregen gegevens.

Hier zijn ze:

 • Specificeer je energiebehoeften: Noteer het geschatte maandelijkse verbruik en het gecontracteerde vermogen. Vergeet ook niet op te schrijven in welke tijdsperiodes je het meest gebruikmaakt van elektrische apparaten. Dit vergemakkelijkt het werk van de installateur en het onderzoek zal nauwkeuriger zijn.
 • Vraag meerdere offertes aan: Neem contact op met verschillende bedrijven die zonnepanelen installeren en vraag om advies om te zien wat ze je bieden en hoe het proces zou verlopen.
 • Vergelijk de aanbiedingen: Welke installateur heeft zich onderscheiden van de rest? Onderzoek elke offerte. Ontdek welke diensten je interesseren en of de prijs bij je past.
 • Kies de installateur die aan jouw eisen voldoet.

Hoe voeren we de installatie van zonnepanelen uit bij SolarMente?

We streven ernaar om het proces gemakkelijker te maken.
We leggen je het proces eenvoudig uit, zodat er in de toekomst geen verwarring ontstaat en we elke vraag kunnen beantwoorden. Het is namelijk normaal dat er tijdens het proces wat vragen bij je opkomen.

Hoe dan ook, dit zijn de stappen die je volgt als je onze service inhuurt:

 1. Vul je adres en maandelijkse uitgaven in onze zelfvoorzieningscalculator in.
 2. Het verkoopteam zal contact met je opnemen om het hele proces en jouw behoeften uit te leggen.
 3. Nadat je akkoord hebt gegeven, komen de installateurs bij je thuis voor een technisch bezoek om de installatie te bespreken.
 4. De bouwvergunning wordt aangevraagd.
 5. De installatie van zonnepanelen in je huis begint.
 6. We zorgen voor de legalisatie van het systeem, zodat je kunt genieten van schone energie en je factuur tot de helft kunt verlagen.

Et voila Nu hoef je alleen nog maar subsidies en steun voor zelfvoorziening aan te vragen om de investering snel terug te verdienen.

Nu is het jouw beurt: kies het installatiebedrijf van zonnepanelen dat aan jouw eisen voldoet.

Het kiezen van de juiste installateur is geen gemakkelijke taak.

We begrijpen het.

Het vereist onderzoek, veel onderzoek.
We hebben het over een investering die je jarenlang zal vergezellen. Het is niet iets wat je overhaast kunt beslissen.
Het is noodzakelijk om de factoren die in dit artikel zijn genoemd te overwegen om een goede keuze te maken. Dat wil zeggen, om specialisten op het gebied van zonne-energie in te huren die je veel zorgen zullen besparen.

Ontdek met welke fabrikanten ze werken, hun garanties, klantbeoordelingen, ervaring in de sector. Alles. Hoe completer de informatie, hoe beter.
En een ander fundamenteel punt waar we bij SolarMente aan werken, is de persoonlijke service.
Omdat we je precies bieden wat nodig is. Niet meer, niet minder.

Wil je het zelf ervaren?

Doe je onderzoek met behulp van onze zonne-energie rekenmachine en we zullen je bellen om uit te leggen wat jouw huis nodig heeft.

Je hoeft alleen maar op deze link te klikken en alle informatie te ontdekken.

Tot snel!

Kopen
Huren
WhatsApp