Aankoopproces Spanje

Aankoopproces Spanje

Hoe ziet een aankoopproces er precies uit in Spanje?

Het zoekproces is op te delen in 3 concrete keuzes die gemaakt worden:

  1. U kiest een gebied waarin u geïnteresseerd bent.
  2. U gaat in zee met een makelaar die past bij uw wensen, goed bekend is in de regio van uw interesse en waar u een goed gevoel bij heeft.
  3. U kiest de juiste woning die bij u past.

Wanneer de juiste woning gevonden is, begint het werk van de makelaar en advocaat pas echt.

  1. De makelaar verzorgt een reserveringscontract voor de woning, waarmee deze van de markt wordt gehaald d.m.v. een aanbetaling van €3.000,- tot €5.000,-
  2. Tegelijkertijd vraagt de makelaar alle documenten (Nota Simple, Cedula de Habitabilidad) van de woning op waarin de registratie, kadastrale gegevens, gegevens van koper en verkoper en de gemaakte afspraken omtrent de aankoop in staan.
  3. De advocaat gaat de ontvangen documenten controleren bij de betreffende instanties, zodat eventuele problemen op voorhand bekend zijn. Indien een woning niet correct staat geregistreerd of niet in het bezit is van de juiste documentatie, is het reserveringsbedrag onderhevig aan restitutie.
  4.  Op hetzelfde moment start het proces van het aanvragen van een Spaans identificatienummer (NIE nummer) en het openen van een Spaanse bankrekening voor de kopers.
  5. Na complete controle van de advocaat en na zijn goedkeuring, wordt de exacte overdrachtsdatum bepaald, in overleg tussen koper en verkoper. De advocaat wordt fysiek beschreven in de eigendomsakte, als verantwoordelijke voor de gedane controles.
  6. De koper en verkoper komen beiden naar Spanje (of zijn vertegenwoordigd middels notariële volmachten, om de overdracht te volbrengen. In Spanje is dit nog een werkelijk overdrachtsmoment, waarbij de sleutels en de laatste betaling uitgewisseld worden. De advocaat zorgt op dit zelfde moment voor de overschrijving van water, elektra, inschrijving in de gemeente etc.)
  7. Op dit moment start de nazorg van CasaLasDunas, bijvoorbeeld het beheren van uw droomwoning, eventueel aanvragen van verhuurlicentie en verhuren via onze eigen verhuurorganisatie, verzekeringen, testamentaire zaken, fiscale zaken en ondersteuning in belastingadvies.

Kopen
Huren
WhatsApp