Spanien köpprocess

Spanien köpprocess

Hur ser shoppingprocessen ut i Spanien?

Forskningsprocessen kan delas in i tre specifika beslut:

  1. Du väljer det område som intresserar dig.
  2. Du arbetar med ett ombud som passar dina behov, är känd inom det område du är intresserad av och som du har god kontakt med.
  3. Du väljer det hus som passar dig bäst.

När du väl hittat den perfekta lägenheten börjar fastighetsmäklarens och advokatens arbete på riktigt.

  1. Fastighetsmäklaren utfärdar ett reservationsavtal för fastigheten, enligt vilket den tas bort från marknaden i utbyte mot en deposition på 3 000 till 5 000 euro.
  2. Samtidigt begär fastighetsmäklaren ut alla handlingar (Note Simple, Occupation of Occupation) av fastigheten, som inkluderar registrering, matrikeluppgifter, uppgifter om köpare och säljare samt ingångna köpekontrakt.
  3. Advokaten kontrollerar de handlingar som de ansvariga myndigheterna tar emot för att ta reda på eventuella problem i förväg. Om fastigheten inte är korrekt registrerad eller inte har lämplig dokumentation kommer bokningsbeloppet att återbetalas.
  4. Samtidigt börjar processen med att ansöka om ett spanskt identifikationsnummer (NIE-nummer) och öppna ett spanskt bankkonto för köpare.
  5. Efter en fullständig analys av advokaten och ditt samtycke kommer det exakta överföringsdatumet att komma överens mellan köparen och säljaren. Advokaten är fysiskt utpekad på fastighetstiteln som ansvarig för utförda besiktningar.
  6. Både köparen och säljaren kommer till Spanien (eller företräds av en fullmakt) för att göra överlåtelsen. I Spanien är det verkliga leveransögonblicket fortfarande utbyte av nycklar och slutbetalning. En jurist sköter överföring av vatten, el, registrering i kommunen etc.)
  7. Det är här som CasaLasDunas support börjar, såsom hantering av ditt drömhus, eventuell hyresansökan och hyrestillstånd genom vår egen hyresförmedling, försäkring, testamentekonsultation, skattefrågor och skatterådgivningsstöd.

Egenskaper till salu
Semesteruthyrning
WhatsApp