Huizenaanbod Alicante en Elche

Kopen
Huren

Huizenaanbod Alicante en Elche

Huizenaanbod Alicante & Elche

 

Alicante is met de mooie palmen boulevard het ruime huizenaanbod en de gezellige winkelstraat een van de bekendste steden aan de Costa Blanca. De kust heeft haar goede naam te danken aan de kilometers lange stranden van +/- 50 m breed en trekt vele zonaanbidders en plezier zoekers aan. De zon schijnt er bijna altijd en de azuurblauwe Middellandse Zee nodigt het hele jaar uit voor een duik

Het zandstrand ligt op ca.10 min rijden met de auto en is bereikbaar tot aan het strand zelf. Het strand loopt geleidelijk af in zee en is daarom zeer geschikt voor kinderen en er zijn tevens sportattributen aanwezig. Het strand wordt tijdens het hoogseizoen bewaakt door strand wachten. Naaktstranden zijn ook aan de Costa Blanca te vinden en met name op het naaktstrand van La Marina is het heerlijk toeven.

Het prachtige historische kasteel Santa Barbara, in Alicante, is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Het kasteel ligt op de Benacantilheuvel vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft.

In Elche kunt u de Priests Garden bezoeken met een grote verscheidenheid aan planten, struiken, cactussen en de beroemde Imperial Palm met acht stammen. Of een tocht door het palmen woud van Elche (Georganiseerd ). U kunt ook een bezoek brengen aan de St.Mariakerk uit de 17de eeuw, gelegen in het oude stadscentrum, waar ieder jaar het Passiespel Het Mysterie van Elche wordt opgevoerd.

De palmen- en studentenstad Elche ligt in de provincie Alicante, in de regio Valencia en heeft ongeveer 140.0000 inwoners. Het is een van de oudste en mooiste plaatsen van de Costa Blanca en Spanje met een mooi historisch centrum en een rijkdom aan flora en fauna. De omgeving bestaat vooral uit landbouwgebied dat sinaasappelen, vijgen, amandelen, granaatappels en vooral dadels levert. Vandaar het gevarieerde huizenaanbod.