villa kopen in Spanje

villa kopen in Spanje

Een Villa kopen in Spanje is een grote stap. Uw heeft vast en zeker al verschillende villa’s voorbij zien komen. Hieronder leest u waar uw verder rekening mee dient te houden als uw een villa wilt kopen in Spanje. Verder komt er in terug wat de verschillen zijn per regio en welke opties er allemaal mogelijk zijn. 

Locaties om een villa te kopen in Spanje 

Er zijn verschillende locaties om te overwegen bij het kopen van een villa in Spanje. Zelf zijn wij gespecialiseerd in de Costa del Sol, Costa Blanca & de Costa Cálida. Als we naar deze drie gebieden kijken dan kunt u rekening houden met de volgende factoren:

Costa del Sol: Met plekken als Marbella is dit het paradepaartje voor het kopen van een villa in Spanje. Prachtige stranden, mooie feesten en een luxe levensstijl. Voor investeerders ook lucratief door de vele sociale acitviteiten. 

  • Villa’s te koop v.a €500.000 ,-

Costa cálida: Hier is het heerlijk warm met prachtige lange stranden. Het is erg ontspannen wonen en is voor mensen die opzoek naar naar rust. De villa’s in Costa cálida zijn perfect voor mensen die rust en strandfaciliteiten belangrijk vinden. 

  • Prijzen v.a €200.000 ,-

Costa Blanca: Een plek met een levendig karakter, het kan als modern gezien worden waar ook vele expats hiernaar toe trekken. Er is veel nieuwbouw met strakke en nieuwgerenomeerde villa’s. Denk daarbij aan ruime zitplekken en prachtige privezwembaden. 

  • Prijzen v.a €180.000 ,- 

Lees dit voordat je een villa in Spanje koopt | Tips! 

  1. Wensen in kaart brengen: Voordat je een villa gaat kopen in spanje is het belangrijk om af te kaderen en je opties te beperken waarbij je realistisch naar je budget kijkt. Casalasduns kan met alle ervaring en exertise perfect bij helpen. 
  2. Verborgen kosten: Bij de aankoop komen kosten kijken maar ook kosten waar in eerste instantie geen rekening mee wordt gehouden. Wij helpen hierbij en zijn transparant in alle kosten! 
  3. Kies de juiste makelaar. Naast een goede makelaar is een goede advocaat handig. Wij hebben hier een netwerk in maar uw kent ook zelf iemand aandragen. Wij helpen bijvoorbeeld ook met her regelen van belasting, verblijfsvergunning, verzekering etc. Let op, dit gaat heel anders dan in Nederland en kan lang in beslag nemen. 

Tip: Weet u zeker dat uw een villa in Spanje wilt kopen? Start zo vroeg mogelijk met de NIE aanvraag. Deze is nodig voordat u bijvoorbeeld een rekening kunt openenen.

Welke opties zijn er bij het kopen van een villa in Spanje?

Er staan veel villa’s in Spanje te koop. Door eerst goed te doen naar wat uw wensen zijn en vervolgens het wensenformulier in te vullen kunnen wij alvast meerdere villa’s uitzoeken en verdere stappen ondernemen. Om een beeld te geven van de opties van een villa in Spanje kun je denken aan de volgende zaken: 

  • (prive) zwembad
  • buitenkeuken 
  • Terras of balkan 
  • Wat voor uitzicht 
  • Locatie naar stand, winkels etc. 
  • Energielabel van de villa  

Bij het kopen van een Villa is het noodzaak om een goede makelaar in de armen te sluiten die echt naar uw luistert en grondig advies geeft. Neem daarom contact met ons op om te kijken of er een klik is en wat we voor u kunnen beteken! 

Waarom koop je een villa in Spanje met begeleiding van Casalasdunas? 

Wilt uw een ervaren makelaar met alle exertises in huis. Schakel dan Casalasdunas in! We helpen met de aankoop, tot afterservice met verzekering en dat soort zaken. We staan voor uw klaar. 

Geef uw woonwens bij ons door en wij starten vrijblijvend de zoektoch

Kopen
Huren
logos
WhatsApp