Villa aan de Costa del Sol kopen

Villa aan de Costa del Sol kopen

De Costa del Sol is de 161 kilometer lange kustlijn tussen de rots van Gibraltar en de provincie Almeria. Eigenlijk is het de hele kust van de provincie Málaga plus twee gemeenten aan de Middellandse zeekust van de provincie Cadiz. Deze wereldberoemde vakantiebestemming is zeer populair. Meer dan 35% van de inkomsten wordt gegenereerd door het toerisme in Andalusië. Het klimaat met meer dan 300 zonnige dagen per jaar en een gemiddelde temperatuur van 18 graden zorgt ervoor dat u het hele jaar heerlijk kunt genieten! De vele zandstranden, de lokale cultuur en de beroemde Andalusische keuken zijn de belangrijkste trekpleisters.

De merknaam Costa del Sol ontstond in de jaren zestig voornamelijk om de bestemming aantrekkelijk te maken voor buitenlandse bezoekers. Deze internationale marketing leidde tot een hausse in de jaren 60 en 70. Naarmate vliegreizen toegankelijker werden en er betaalbare vakantiepakketten werden aangeboden, beleefde de Costa del Sol een ongelooflijke groei. Beginnend voornamelijk in Torremolinos, verspreidde het toerisme zich snel langs de kust, waar intense en vaak ongecontroleerde bouw de oude vissersdorpjes heeft omgevormd tot vakantie hotspots die nu elk jaar miljoenen bezoekers herbergen.

Naarmate het toerisme groeide, nam ook het aantal buitenlandse inwoners toe. De Costa del Sol is uitgegroeid tot een van de meest populaire locaties voor Noord-Europese gepensioneerden om te genieten van hun oude dag. Deze internationale inwoners vormen nu een belangrijk onderdeel van veel van de gemeenschappen in de regio.

Het heerlijke klimaat maakt het ook de ideale bestemming voor golfliefhebbers. De Costa del Sol heeft de hoogste dichtheid aan golfbanen in Europa. De vele banen zijn het hele jaar door bespeelbaar en trekken jaarlijks meer dan 800.000 spelers aan. De populariteit van de sport in de regio is zodanig dat het nu ook bekend staat als de Costa del Golf.

De Costa del Sol voldoet aan alle behoeften van haar bezoekers en bewoners en biedt een grote verscheidenheid aan faciliteiten en diensten. Of u nu op zoek bent naar een betaalbare vakantiewoning voor uw familie, een investering waar u zelf ook van kunt genieten, of een schitterende villa in de zon om het hele jaar door te wonen, dit deel van Spanje heeft het allemaal.

Kopen
Huren
WhatsApp