vakantiehuis kopen Spanje

vakantiehuis kopen Spanje

Wilt uw een vakantiehuis in Spanje kopen? Lees dan in onderstaand artikel verder over de voordelen van een woning in spanje kopen, waar je op moet letten en waar je kunt starten. 

Voordelen van een Vakantiehuis kopen in Spanje

Een vakantiehuis kopen in Spanje heeft verschillende voordelen. Zo kan het slim om een goede locatie te kiezen. Dit betekend niet perse dat je aan de kust hoeft te zitten De laatste tijd is het populair om een stukje naar het binnenland te trekken naar bijvoorbeeld Murcia of het binnenland van de Costa del Sol

Verhuurpotentieel van een vakantiewoning in Spanje 

Met het verhuren van een koopwoning in Spanje zorgt u voor een extra inkomstenbron. Daarbij zal de waarde van de vakantiewoning zeer waarschijnlijk in waarde stijgen. Zonder licentie in het Registro de Turismo is het verboden om te verhuren. Per regio en gemeente verschillen de regels. Neem daarom contact op met ons om je daarin te adviseren. 

Regels bij het verhuren van een vakantiewoning 

Het is slim om onder de vier vakantiewoningen te blijven. Zo wordt je namelijk gezien als particulier ipv ondernemer. Verder is een Vistio Bueno nodig. Daarbij moet je voldoen aan de volgende eisen; 

  • licentienummer beschikbaar op website etc.
  • Gastenboek met in en uitchecks bijhouden 
  • De woning geheel verhuren ipv in delen 
  • bewoonbaarheidsverklaring

bij het kopen van een vakantiehuis in Spanje is het raadzaam een specialist mee te laten kijken en vooraf onderzoek te doen naar de mogelijkheden en regelgeving. Door contact met ons op te nemen krijg je uitgebreide informatie met de laatste regels en veranderingen. 

Wat kost de aankoop van een vakantiehuis in Spanje? 

Gemiddeld kost de aankoop van een vakantiewoning in spanje €1600 ,- per vierkante meter. aan de Costa del Sol, en steden als Barcelona en Madrid is dit een stuk duurder. Het binnenland en Costa Cálida is rustiger en ook goedkoper.

in Populaire gieden kun je als richtlijn een appartement met twee slaapkamers variëren van € 150k tot 300k. Dit is voornamelijk afhankelijk van de locatie en voorzieningen. Minder populaire gebieden kan al zeker van €100k. 

Wat kan ik vragen voor verhuur van mijn vakantiewoning in Spanje? 

Dit is sterk afhankelijk van veel factoren. Dit is dan ook nier meer dan een richtlijn. Gemiddeld tussen de €500 en €1500 ,- per maand. Dit is dan voor een appartement aan de kust. Wel heeft het seizoen en de populariteit per gebied grote invloed. 

Start hier met het kopen van een vakantiehuis in Spanje

Voor hetkopen van een vakantiewoning in Spanje hebben we een stappenplan ontwikelt. Deze kunt uw hier lezen

We starten met het invullen van het wensformulier. Vervolgens zoeken we woning(en) die aan de wensen voldoen en vanuit daar gaan we verder met elkaar in gesprek. Door een uitgebreid netwerk hebben we overal contacten om aan uw wensen te voldoen. 

Kopen
Huren
logos
WhatsApp