Huizen te koop in Spanje aan de Costa Blanca

Kopen
Huren

Huizen te koop in Spanje aan de Costa Blanca

De Costa Blanca (“witte kust“) heeft in Spanje het minste contrast in weerbeeld. Dat is dan ook de grote reden waarom Spanje en dan voornamelijk de Costa Blanca de reisbestemming in het mediterrane klimaat is.

Neerslag valt er het hele jaar door vrij weinig en de zon laat zich alle maanden flink zien. Ook op het gebied van temperaturen zijn er weinig extremen te vermelden. De gemiddelde temperatuur is 18 º C. Vorst komt vrijwel nooit voor, in de winter is de temperatuur bijna nooit lager dan 12 º C en extreme hitte met temperaturen van 40 graden of hoger komen in dit deel van het land ook niet veel voor. De milde droge winters en de aangenaam warme en droge zomers worden veroorzaakt door een mediterraan klimaat waarbij de Middellandse Zee in de winter een verwarmend effect heeft op de streek. Dit wordt versterkt door de aanwezigheid van bergen en heuvels achter de Costa Blanca die de warmte van de zee vasthouden en de kou uit het binnenland tegenhouden in de winter.

Vandaar dus dat er zoveel mensen in Spanje op zoek zijn naar een te koop staande woning. Veel mooie huizen waaronder prachtige appartementen en villa’s, dicht bij de kust en met schitterende uitzichten en sommige een prachtig interieur. Of het nou bestaande of nieuwbouw is. De Costa Blanca heeft genoeg te bieden voor jong en oud, rustzoekers of de actieve mensen onder ons.

U kan ook kiezen voor een grondstuk zodat u uw eigen vakantiewoning naar eigen inzicht in samenwerking met een aannemer kunt laten bouwen. Zelfs een privé zwembad is dan niet uitgesloten.