Bod uitbrengen in Spanje

Bod uitbrengen in Spanje

Hoe werkt het in Spanje als u een bod uitbrengt op de woning van uw keuze?

Koop een woning die u ook direct kunt verkopen, dat moet het uitgangspunt zijn om de woning aan te kopen. Laat daarom ook uw makelaar uw onderhandelingen uitvoeren, de makelaar heeft immers geen emotie tijdens de onderhandelingen en de koper laat vaak nogal snel blijken dat dit de woning is die we zoeken!

Alvorens een bod uit te brengen is het belangrijk dat u uw financiën op orde heeft. U kunt dan spijkers met koppen slaan en voor de koper kan dit juist de stap zijn om uw bod sneller te aanvaarden, dan bij iemand die eerst nog een hypotheek moet aanvragen of zijn huis in Nederland nog moet verkopen of het geld nog vast heeft staan voor bepaalde periode.

Of u wel of niet een hypotheek nodig heeft, laat een taxatie rapport opmaken door de Spaanse bank, dan bent u zeker dat u de woning ook weer kunt verkopen aan iemand die een hypotheek wenst. Alvorens u een bod uitbrengt, Laat uw makelaar eerst en vooral nakijken, of de wettelijke benodigde papieren van de woning voorhanden zijn, door te beginnen met de Nota Simple op te vragen bij de betreffende instantie, vandaar uit kan de makelaar u verder adviseren, wat er mogelijk nog gedaan moet worden om alles geregistreerd te krijgen in de escritura (koopakte). Dit alles kan een rol spelen bij de onderhandelingen. Indien u tot een akkoord komt met de verkoper en er zijn zaken die nog geregeld moeten worden, vermeld dan in het reservering contract onder voorbehoud van ……………

Ga met een Nederlandstalige makelaar in zee, welke kantoor houdt in Spanje en de Spaanse taal spreekt. Een goede makelaar kan de juiste tussenpersoon zijn voor zowel de koper als de verkoper!

Kopen
Huren
WhatsApp