België en de Costa Blanca

België en de Costa Blanca


Dat de Costa Blanca geliefd is bij vele buitenlanders voor een vakantie of om een tweede of permanente woning te kopen is algemeen bekend. Ook steeds meer Belgen kopen een woning of vakantiehuis aan de Spaanse Costa´s.

In de eerste 3 maanden van 2023 kochten elke dag 13,8 Belgen een huis in Spanje. Spanje is vooral populair door het aangename klimaat en de lage prijzen. De interesse in Spanje is dan ook niets nieuws, de opmars van de Belgen is al een tijdje aan de gang. Per jaar kopen gemiddeld 3.500 Belgen een tweede verblijf in Spanje. Belgen zijn vooral geïnteresseerd in een tweede verblijf aan de Costa Blanca en de Costa Calida. Belgen en Nederlanders zijn vaak geïnteresseerd in dezelfde regio’s wat een voordeel met zich meebrengt, wanneer u de Spaanse taal nog niet spreekt. Zo vindt u snel gelijkgestemde waarmee u in uw moedertaal kunt communiceren.

Belgen zijn natuurlijk niet de enigen die graag in Spanje vertoeven, maar zijn wel goed voor een vierde plek! Britten, Fransen en Duitsers staan op nummer 1,2 en 3.

CasaLasDunas verwelkomt u als onze zuiderburen dan ook graag. Wij gaan graag met u onze woningen bezichtigen om te kijken welke immo volledig aan uw wensprofiel kan voldoen.

Hier neemt u alvast een kijkje in ons ruime aanbod van koopwoningen aan de verschillende costa´s!

Kopen
Huren
WhatsApp