Waterpret aan de Costa Blanca: Activiteiten en bezienswaardigheden

Waterpret aan de Costa Blanca: Activiteiten en bezienswaardigheden
10 apr 2023

Waterpret aan de Costa Blanca: Activiteiten en bezienswaardigheden

De Costa Blanca is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden en de overvloed aan activiteiten op en rondom het water. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist actie en avontuur, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we enkele activiteiten en bezienswaardigheden langs de kust van de Costa Blanca bespreken.

Stranden

De Costa Blanca heeft meer dan 200 kilometer aan kustlijn en biedt dus talloze mogelijkheden om te genieten van het strand. Van kleine afgelegen baaien tot grote, drukke stranden, er is voor elk wat wils. Enkele populaire stranden langs de kust zijn:

  • Playa de Levante, Benidorm: Dit is een van de drukste stranden van de Costa Blanca en een populaire bestemming voor toeristen. Het strand is 2 kilometer lang en biedt talloze faciliteiten zoals restaurants, bars, ligbedden en parasols.
  • Playa del Postiguet, Alicante: Dit strand ligt midden in de stad Alicante en biedt prachtig uitzicht op de Santa Barbara-berg. Het strand is breed en heeft fijn zand, waardoor het ideaal is om te zonnebaden.
  • Playa de la Granadella, Javea: Dit strand ligt in een beschermde baai en is omgeven door pijnbomen. Het water is hier kristalhelder en het strand is ideaal om te snorkelen.
  • Cala Ambolo, Javea: Dit is een klein, afgelegen strand dat alleen te voet bereikbaar is. Het water is hier erg helder en het is een ideale plek om te zwemmen en te zonnebaden.

Watersporten

Naast ontspannen op het strand zijn er tal van mogelijkheden om te genieten van de wateractiviteiten. Hieronder enkele populaire watersporten op de Costa Blanca:

  • Jetskiën: Het huren van een jetski is een leuke manier om de Costa Blanca vanaf het water te verkennen. Er zijn tal van verhuurbedrijven langs de kustlijn.
  • Duiken: De Costa Blanca biedt geweldige duikplekken en de mogelijkheid om te duiken in helder water met een prachtige onderwaterwereld. Er zijn tal van duikscholen langs de kust waar je terecht kunt voor lessen en verhuur van duikuitrusting.
  • Kajakken: Kajakken langs de Costa Blanca is een mooie manier om de kustlijn te verkennen. Er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je terecht kunt voor kajakverhuur en begeleide tochten.
  • Parasailen: Parasailen biedt een uniek uitzicht op de Costa Blanca vanuit de lucht. Er zijn verschillende aanbieders van parasailing langs de kustlijn.
  • Windsurfen: De Costa Blanca biedt ideale omstandigheden voor windsurfen, vooral in de zomermaanden wanneer er een constante bries staat. Er zijn tal van windsurfscholen langs de kust waar je terecht kunt voor lessen en verhuur van materiaal.

Boottochten

Een leuke manier om de Costa Blanca vanaf het water te verkennen is door een boottocht te maken. Hieronder enkele opties:

  • Catamaran: Er zijn verschillende bedrijven die catamaran tours organiseren. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op de kustlijn.
  • Jachttocht: Er zijn ook jachttochten beschikbaar langs de kustlijn van de Costa Blanca. Je kunt kiezen uit verschillende soorten jachten, afhankelijk van je budget en voorkeuren.
  • Boottocht met glazen bodem: Een boottocht met glazen bodem biedt de mogelijkheid om de onderwaterwereld van de Costa Blanca te verkennen zonder nat te worden. Je kunt kiezen uit verschillende lengtes van de boottocht.
Bezienswaardigheden

Naast de stranden en wateractiviteiten zijn er ook tal van bezienswaardigheden langs de kustlijn van de Costa Blanca:

  • Castillo de Santa Barbara, Alicante: Dit kasteel ligt op een heuvel boven de stad Alicante en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de zee. Het kasteel dateert uit de 9e eeuw en is in de loop der jaren gerestaureerd.
  • Canelobre-grotten, Busot: De Canelobre-grotten zijn een natuurlijke attractie die zich bevindt in de bergen boven de kustlijn. De grotten hebben enorme stalactieten en stalagmieten en bieden een indrukwekkend uitzicht.
  • Algar-watervallen, Callosa d'en Sarrià: De Algar-watervallen liggen op ongeveer 15 kilometer van Benidorm en bieden een mooie en verfrissende ontsnapping aan de hitte. Je kunt er zwemmen en genieten van de natuurlijke schoonheid van de watervallen.
  • Guadalest-vallei, Guadalest: De Guadalest-vallei is een prachtige omgeving met een middeleeuws kasteel dat uitkijkt over het stuwmeer van Guadalest. Het dorp Guadalest heeft smalle straatjes en traditionele huizen en is zeker een bezoekje waard.
  • DinoPark, Algar: DinoPark is een pretpark dat gewijd is aan dinosaurussen. Het park biedt educatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen en er zijn levensgrote dinosaurussen te zien.

Waterpret aan de Costa Blanca biedt tal van activiteiten en bezienswaardigheden voor zowel jong als oud. Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand of juist actie en avontuur op het water, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om de bezienswaardigheden langs de kustlijn te verkennen en te genieten van de prachtige omgeving van de Costa Blanca.

Ons Team

Bedankt voor het lezen van deze blog. We hopen dat we je hebben kunnen inspireren om je niet te vervelen als je je in deze regio bevindt. We zullen onszelf nog even voorstellen…Wij zijn CasaLasDunas! Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuis of een permanent verblijf in Spanje, ons team van ervaren vastgoed professionals staat voor je klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. Wij geloven in het bieden van persoonlijke aandacht en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring hebt bij het vinden van dé ideale woning.

Dus als je op zoek bent naar woningen aan de Costa Blanca, neem dan gerust contact met ons op. We kijken ernaar uit om van je te horen en te helpen bij het vinden van jouw droomwoning in het zonnige Spanje. Ook voor het ideale vakantiehuisje kun je contact met ons opnemen!

Zoek in ons huuraanbod   Zoek in ons koopaanbod

Fotogalerij

Houd me op de hoogte

Resultaten

WhatsApp