Ontdek de Verborgen Parels van de Costa Blanca: Een Onvergetelijke Reiservaring

Ontdek de Verborgen Parels van de Costa Blanca: Een Onvergetelijke Reiservaring
8 mei 2023

Ontdek de Verborgen Parels van de Costa Blanca: Een Onvergetelijke Reiservaring

De Costa Blanca, gelegen aan de prachtige mediterrane kust van Spanje, is al lang een geliefde bestemming voor strandliefhebbers en zonaanbidders. Maar naast de bekende badplaatsen en bruisende steden heeft deze regio ook een schat aan verborgen parels die wachten om ontdekt te worden. Van idyllische dorpjes tot adembenemende natuurlijke landschappen, de Costa Blanca heeft voor elk wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest fascinerende en minder bekende juweeltjes van deze prachtige kuststrook.

Guadalest - Een Middeleeuws Wonder

Verborgen tussen de bergen ligt het betoverende dorp Guadalest, een ware schat van de Costa Blanca. Dit middeleeuwse dorpje is gebouwd op een rotsachtige heuvel en biedt adembenemende uitzichten op het omliggende landschap. Wandel door de smalle straatjes, bewonder historische gebouwen zoals het kasteel van San José en verken fascinerende musea, waaronder het Museo de Micro Miniaturas, dat de kleinste kunstwerken ter wereld tentoonstelt. Guadalest is een onvergetelijke bestemming die je meeneemt terug in de tijd.

Fonts de l'Algar - Natuurlijke Schoonheid

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de Fonts de l'Algar een absolute must. Deze prachtige watervallen en natuurlijke waterbronnen zijn gelegen in een schilderachtige vallei in de buurt van Callosa d'en Sarrià. Neem een verfrissende duik in de heldere, turquoise poelen, wandel door weelderige tuinen en geniet van de rustige en ontspannen sfeer. De Fonts de l'Algar bieden een welkome ontsnapping aan de drukte van de kust en laten je de rust en schoonheid van de natuur ervaren.

Altea - Charmant en Pittoresk

Altea, gelegen aan de noordelijke kust van de Costa Blanca, is een charmant dorp dat zijn traditionele karakter heeft weten te behouden. Met zijn witgekalkte huizen, geplaveide straatjes en schilderachtige pleinen is Altea een lust voor het oog. Breng een bezoek aan de prachtige kerk van Nuestra Señora del Consuelo, bekend om zijn iconische blauwe koepels, en geniet van het adembenemende uitzicht over de kustlijn vanaf het uitkijkpunt Mirador de la Cruz. Slenter door de gezellige straatjes, ontdek boetiekjes en kunstgaleries en geniet van heerlijke lokale gerechten in een van de vele charmante restaurants.

Tabarca - Een Eiland Paradijs

Op ongeveer 11 kilometer van de kust van Alicante ligt het eiland Tabarca, een verborgen parel van de Costa Blanca. Dit kleine eiland biedt een prachtig ongerepte natuur, kristalhelder water en een rijke maritieme geschiedenis. Het eiland werd ooit gebruikt als toevluchtsoord voor piraten, maar tegenwoordig is het een beschermd marien reservaat en een populaire bestemming voor snorkelaars en duikers. Verken de pittoreske straten van het dorp, geniet van verse visgerechten in de lokale restaurants en ontspan op de idyllische stranden. Een boottocht naar Tabarca is een onvergetelijk avontuur dat je meeneemt naar een andere wereld.

Villajoyosa - Kleurrijk en Levendig

Villajoyosa, ook wel bekend als La Vila Joiosa, is een kleurrijk kuststadje dat zijn naam eer aandoet. Met zijn felgekleurde huizen aan de kust en historisch centrum is Villajoyosa een lust voor het oog. Wandel langs de promenade, ontdek de geheimen van de beroemde chocoladefabriek Valor en verken het oude stadscentrum met zijn smalle straatjes en traditionele architectuur. Villajoyosa is ook de thuisbasis van prachtige zandstranden, waar je kunt ontspannen onder de Spaanse zon.

Elche - Stad van Palmbomen

Elche, gelegen in het binnenland van de Costa Blanca, staat bekend om zijn uitgestrekte palmbomen. De stad herbergt een van de grootste palmbomen bossen van Europa, dat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maak een wandeling door de palmentuinen en bewonder de majestueuze bomen die de stad sieren. Elche heeft ook een rijk historisch en cultureel erfgoed, met bezienswaardigheden zoals het mysterieuze Huerto del Cura, een botanische tuin vol exotische planten en prachtige fonteinen. Verken de charmante straten, geniet van de lokale keuken en leer meer over de unieke tradities van Elche.

Denia - Een Maritiem Paradijs

Denia, gelegen aan het noordelijke punt van de Costa Blanca, is een levendige stad met een rijke maritieme geschiedenis. De stad wordt gedomineerd door het imposante kasteel van Denia, dat een prachtig uitzicht biedt over de stad en de Middellandse Zee. Geniet van de levendige sfeer in de jachthaven, verken de smalle straatjes van de oude stad en proef heerlijke verse visgerechten in de vele restaurants. Denia is ook een populaire vertrekplaats voor veerboten naar de nabijgelegen Balearen, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor het verkennen van de omgeving.

De Costa Blanca heeft zoveel meer te bieden dan alleen zon en stranden. Deze verborgen parels bieden een unieke en onvergetelijke reiservaring, weg van de drukte van de toeristische hotspots. Van historische dorpjes en adembenemende natuurlijke landschappen tot levendige steden en idyllische eilanden, er is altijd iets nieuws en spannends te ontdekken.

Ons Team

Bedankt voor het lezen van deze blog. We hopen dat we je hebben kunnen inspireren om je niet te vervelen als je je in deze regio bevindt. We zullen onszelf nog even voorstellen…Wij zijn CasaLasDunas! Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuis of een permanent verblijf in Spanje, ons team van ervaren vastgoed professionals staat voor je klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. Wij geloven in het bieden van persoonlijke aandacht en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring hebt bij het vinden van dé ideale woning.

Dus als je op zoek bent naar woningen aan de Costa Blanca, neem dan gerust contact met ons op. We kijken ernaar uit om van je te horen en te helpen bij het vinden van jouw droomwoning in het zonnige Spanje. Ook voor het ideale vakantiehuisje kun je contact met ons opnemen!

Zoek in ons huuraanbod   Zoek in ons koopaanbod


Fotogalerij

Houd me op de hoogte

Resultaten

WhatsApp