De Costa Blanca: 10 activiteiten die je moet proberen

De Costa Blanca: 10 activiteiten die je moet proberen
25 mrt 2023

De Costa Blanca, gelegen aan de oostkust van Spanje, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa. De regio dankt zijn naam aan de witte zandstranden die langs de kustlijn te vinden zijn. Naast de prachtige stranden zijn er ook tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je verblijf aan de Costa Blanca.

Geschiedenis

De Costa Blanca heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de prehistorie. Er zijn talloze archeologische vindplaatsen in de regio die getuigen van de aanwezigheid van de Iberiërs, de Grieken, de Romeinen en de Moren. De Moren hebben een grote invloed gehad op de regio en hebben er hun architectuur en landbouwmethoden achtergelaten.

In de Middeleeuwen behoorde de Costa Blanca tot het koninkrijk Valencia, dat op zijn beurt weer onderdeel was van het Moorse Rijk. Na de Reconquista, de herovering van Spanje door de katholieke vorsten, kwam de Costa Blanca onder Spaans gezag. In de 19e eeuw begon de regio zich te ontwikkelen als toeristische bestemming, mede dankzij de aanleg van spoorwegen en de groei van de Citrus industrie.

Activiteiten

Bezoek Alicante

Alicante is de grootste stad aan de Costa Blanca en heeft een rijke geschiedenis. Bezoek het kasteel van Santa Barbara, dat hoog boven de stad uitsteekt, voor een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Wandel door de oude stad en bewonder de kleurrijke gevels en smalle straatjes. Bezoek ook het archeologisch museum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de regio. 

Ga naar het strand

De Costa Blanca staat natuurlijk bekend om zijn prachtige stranden. Breng een dag door op het strand van La Zenia, dat een van de mooiste stranden van de regio is. Het zand is hier wit en het water kristalhelder. Je kunt hier ook verschillende watersporten beoefenen, zoals jetskiën en parasailen.

Bezoek de grotten van Canelobre

De grotten van Canelobre zijn een van de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden aan de Costa Blanca. Deze grotten zijn ontstaan door erosie en hebben prachtige stalactieten en stalagmieten. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven.

Maak een boottocht

Verken de kustlijn vanaf het water en maak een boottocht. Je kunt kiezen uit verschillende soorten boten, van catamarans tot zeilboten. Vaar langs de prachtige kliffen en bewonder de verborgen baaien.

Ga golfen

De Costa Blanca is een populaire bestemming voor golfers. Er zijn talloze golfbanen in de regio, van beginnersbanen tot banen voor gevorderden. Een van de mooiste golfbanen is La Finca Golf, gelegen in de regio Vega Baja. Deze baan biedt uitdagende holes en prachtige uitzichten over de omgeving.

Bezoek het eiland Tabarca

Het eiland Tabarca ligt voor de kust van Alicante en is een populair dagtripje vanuit de regio. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en was vroeger een toevluchtsoord voor piraten. Bezoek de oude stadsmuren en de vuurtoren voor een prachtig uitzicht over de zee.

Ga wandelen in de bergen

De bergen achter de Costa Blanca bieden prachtige wandelroutes en adembenemende uitzichten. Maak een wandeling door het natuurpark Sierra de Mariola of de bergketen van Montgó. Je kunt ook kiezen voor een georganiseerde wandeling met een gids.

Bezoek het kasteel van Guadalest

Het kasteel van Guadalest is een van de meest bezochte attracties van de regio. Het kasteel ligt op een rots boven het gelijknamige dorp en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. In het dorpje zelf vind je talloze souvenirwinkeltjes en gezellige restaurantjes.

Ga winkelen in Benidorm

Benidorm staat bekend als een populaire bestemming voor zon, zee en strand, maar de stad heeft ook een bruisend winkelcentrum. Breng een bezoek aan het winkelcentrum La Marina of de Calle Gambo, waar je talloze winkels vindt met kleding, schoenen en souvenirs.

Proef de lokale keuken

De Costa Blanca heeft een heerlijke keuken met veel vis- en zeevruchtengerechten. Probeer bijvoorbeeld de zarzuela, een stoofpotje met verschillende soorten vis, of de paella, een rijstgerecht met kip, konijn en zeevruchten. Ook de wijnen uit de regio zijn het proberen waard, zoals de rode wijn van de streek Alicante.

De Costa Blanca biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand, wandeltochten in de bergen of het ontdekken van de lokale cultuur.

Met prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en een heerlijke keuken is de Costa Blanca een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een zonnige vakantiebestemming. 

Ons Team

Bedankt voor het lezen van deze blog over activiteiten in de Costa Blanca. We hopen dat we je hebben kunnen inspireren om je niet te vervelen als je je in deze regio bevindt. We zullen onszelf nog even voorstellen…Wij zijn CasaLasDunas! Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuis of een permanent verblijf in Spanje, ons team van ervaren vastgoed professionals staat voor je klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. Wij geloven in het bieden van persoonlijke aandacht en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring hebt bij het vinden van dé ideale woning.

Dus als je op zoek bent naar woningen aan de Costa Blanca, neem dan gerust contact met ons op. We kijken ernaar uit om van je te horen en te helpen bij het vinden van jouw droomwoning in het zonnige Spanje. Ook voor het ideale vakantiehuisje kun je contact met ons opnemen!

Zoek in ons huuraanbod   Zoek in ons koopaanbod 

Fotogalerij

Houd me op de hoogte

Resultaten

WhatsApp