Appartement Costa Blanca Zuid

Kopen
Huren

Appartement Costa Blanca Zuid

Steden zoals Guardamar en Torrevieja zijn middelgrote plaatsen. In Guardamar is op woensdag een zeer grote markt waar het merendeel van de lokale bevolking haar dagelijkse boodschappen haalt.

Torrevieja is meer gericht op de toerist en heeft een grote gezellige boulevard met heel veel winkels en eetgelegenheden en een groot lunapark voor groot en klein. Het is daarom ook mooi om een te koop staand appartement of penthouse te bezitten. Torrevieja (Valenciaans: Torrevella, betekent de oude toren) is een badplaats gelegen aan de Middellandse Zee, 41 km ten zuiden van Alicante in Spanje.

Appartement te koop in Costa Blanca Zuid

De gemeente is 71 km2 groot en telt ruim 104.486 inwoners. In de zomer kan de totale bevolking oplopen tot 200.000 mensen. Een te koop staand appartement wordt dan ook vaak bezichtigd door Spanje liefhebbers. Vroeger was de zoutwinning uit zoutmeren, de Salinas van Torrevieja en La Mata de belangrijkste activiteit. De zoutwinning is nog steeds van een behoorlijke omvang. Torrevieja staat daarom nog steeds bekend om zijn zoutmeren en kuuroorden voor reuma, astma en ischias. In de wintermaanden kan de temperatuur nog oplopen tot ruim boven de 20 graden dus een uitstekende plaats om te overwinteren! De bereikbaarheid van Torrevieja is uitstekend te noemen en dit komt onder andere door de vliegvelden van Alicante en Murcia die beiden ongeveer 40 km van Torrevieja liggen. Ondanks de grote vraag naar een appartement of villa, is Torrevieja toch hetzelfde gebleven.