Appartement Costa Blanca Zuid

Appartement Costa Blanca Zuid

Steden zoals Guardamar en Torrevieja zijn middelgrote plaatsen aan de Costa Blanca Zuid. 

Guardamar del Segura is een gezellige kustplaats met zandstranden, een mooi park ¨Park Reina Sofía¨, veel winkels, gezellige restaurantjes en barretjes. Op woensdag is hier een zeer grote markt waar het merendeel van de lokale bevolking haar dagelijkse boodschappen haalt. Het dorp dankt zijn naam aan de rivier La Segura die door het centrum van het dorp heen stroomt. In de zomermaanden is er een gezellige kermis en hier vindt u ook marktkraampjes die tot ´s avonds laat open blijven. 

Torrevieja is nog iets meer gericht op de toerist en heeft een grote gezellige boulevard met heel veel winkels en eetgelegenheden. Ook hier vindt u in het hoogseizoen een avondmarkt en kermis die vermaak biedt aan alle leeftijden. Torrevieja is net als Guardamar een havenstad, daarom vindt u hier ook vele restaurants die verse visgerechten serveren. 

Wanneer u de kans krijgt om een appartement of huis in één van deze gezellige stadjes aan te kopen, is dat zeker een aanrader!

De Costa Blanca Zuid bestaat uit een 65 kilometer lange kustlijn en telt ruim 104.486 inwoners. In de zomer kan de totale bevolking oplopen tot 200.000 mensen. Een te koop staand appartement wordt dan ook vaak bezichtigd door Spanje liefhebbers. Vroeger was de zoutwinning uit zoutmeren, de Salinas van Torrevieja en La Mata de belangrijkste activiteit. De zoutwinning is nog steeds van een behoorlijke omvang. De omgeving staat daarom nog steeds bekend om zijn zoutmeren en kuuroorden voor reuma, astma en ischias. In de wintermaanden kan de temperatuur nog oplopen tot ruim boven de 20 graden dus een uitstekende plaats om te overwinteren! De bereikbaarheid van Torrevieja en Guardamar is uitstekend te noemen en dit komt onder andere door de vliegvelden van Alicante en Murcia die beiden ongeveer 40 km van Torrevieja liggen.

Hier vindt u een actueel overzicht van de woningen die op dit moment te koop staan in deze twee prachtige plaatsen!

Kopen
Huren
WhatsApp