Villa kopen aan de Noord Costa Blanca

Kopen
Huren

Villa kopen aan de Noord Costa Blanca

De Costa Blanca aan de noordelijke kant is een gebied vol met sinaasappelbomen en majestueuze bergen. De zandstranden zijn uitgerekt, prachtig en rustig. CasaLasDunas biedt woningen aan in de plaatsen Albir, Altea, Benidorm, Benissa, Bonalba, Busot, Calpe, Denia, Finestrat, Gandia, Jalón Vallei, Jávea, Monte Pego, Orba Vallei, Polop, Ráfol de Almúnia en Villajoyosa. Wij helpen u graag bij het vinden van uw droomhuis in Spanje!

Juist in Denia hebben velen mensen voor u, een mooie villa gekocht. Villa’s met prachtige uitzichten op de middellandse zee, bergen en al het mooie groen. De meeste woningen hebben een eigen zwembad en soms zelfs een gastenverblijf. Vanuit de nieuwe jachthaven in Denia vertrekt uit de haven de veerboot naar Ibiza en Mallorca. Onder Denia verandert de kust in ruige baaien en rotsachtige stranden wat daarna weer overgaat in mooie lange zandstranden. In Javea en Moraira hebben ook vele mensen een mooie villa aangeschaft, zeker vanwege de mooi stranden met fijn zand. Een van de beroemdste toeristische plaatsen is Calpe.

Een belangrijke bron van inkomsten voor Altea is het toerisme, dat sinds de jaren 50 is gegroeid als gevolg van het mediterrane klimaat, stranden en het karakteristieke stadscentrum. Namelijk witgekalkte huizen en kronkelende straatjes. De kust ten zuiden van Calpe zou een microklimaat hebben waardoor de winters duidelijk warmer zijn dan ten Noorden van Calpe. Dat maakt Altea en de hele omgeving, inclusief buurtstadje Alfáz del Pi zeer aantrekkelijk voor overwinteraars uit onder andere Nederland, Engeland, Scandinavië en Duitsland.

Lest but not least hebben we aan de meest zuidelijke kant van het noorden van de Costa Blanca natuurlijk nog Benidorm. Benidorm is een badplaats aan de Spaanse kust, ligt op 41 kilometer van Alicante en telt ongeveer 70.000 inwoners.Van boven naar beneden kom je de plaatsen Gandia, Olivia, Pego, Ondara, Jativa, Els Poblets en Denia tegen.