Uitstapjes

Uitstapjes

Costa Calida

De Costa Cálida (Spaans voor warme kust) ligt ten zuiden van de Costa Blanca en ten noorden van de Costa de Almeria in de regio Murcia. De belangrijkste stad in deze regio is Cartagena, wat tevens ook een van de belangrijkste havens van het land heeft.

Hieronder tips voor de Costa Calida:

Spa van Archena

Bij Balneario de Archena heb je een écht authentieke Spaanse wellnesservaring. De geschiedenis en charme die deze plek uitademen is indrukwekkend! De Spa faciliteiten zijn modern en zeer uitgebreid. De thermale behandelingen zijn heerlijk ontspannend. Alle programma´s zijn onder begeleiding van een arts gespecialiseerd in hydrologie . Als je ver weg van het massatoerisme van de Spaanse Costa´s het échte Spanje wilt ontdekken, is dit de perfecte keus voor jou! Hier kan je ontspannen in een prachtige natuurlijke omgeving en verdwijnt je stress als sneeuw voor de zon...

Zoutmeren in San Pedro del Pinatar

Combineer een bezoek aan de modderbaden met de zoutmeren in San Pedro del Pinatar. San Pedro del Pinatar is bovendien een leuke uitvalsbasis om de Costa Cálida te verkennen.Natuurpark Salinas de San Pedro is een beschermd natuurgebied van maar liefst 850 hectare. Hier spot je onder andere flamingo’s, aalscholvers en steltlopers. Vergeet je verrekijker dus niet!

Er zijn verschillende wandelroutes aangeduid zoals de ‘Sendero de el Coterillo‘ en de ‘Sendero Azul Senda de los Tarays‘. Onderweg kom je mooie vlonderpaden en kijkhutten tegen. In het bezoekerscentrum kan je terecht voor meer informatie over het gebied en de wandelroutes.

Tip: In de haven van San Pedro del Pinatar kan je lekkere en goedkope dagmenu’s bestellen. Restaurant Torombölo is een aanrader.

Modderbaden Las Charcas in Lo Pagán

Sommige mensen betalen veel geld voor een modderbehandeling. In Lo Pagán is het echter helemaal gratis! De combinatie van zout, ondiep water en de zon zorgt voor den dikke laag modder op de bodem.

De modder heeft een grote therapeutische waarde en helpt tegen tal van aandoeningen zoals artritis, jicht en reuma. Vooral oudere mensen maken dan ook gebruik van de modderbaden.

Er zijn speciale steigers voorzien, zodat je gemakkelijk in het water geraakt. Schep wat modder van de bodem en smeer hem op heel je lichaam. Daarna moet de modder opdrogen tot het een harde laag is. Spoel de modder ten slotte terug af in het zout water en je ziet er weer 10 jaar jonger uit. Een must om te doen als je in de omgeving van Murcia bent!

Tip: De Modderbaden zijn het hele jaar gratis te bezoeken, maar vooral in de zomer is het water lekker warm. Parkeer gratis in de Calle Campoamor.

Geschiedenis in Cartagena

Veel mooie en grote steden zijn er niet aan de Costa Cálida. Cartagena is echter een uitzondering. Deze mooie havenstad heeft een lang bewogen geschiedenis en is één van de oudste steden van Spanje.

Bewijzen hiervan zijn onder andere het Romeins theater en het kasteel (Castillo de la Concepción). Ook het gemeentehuis en de kathedraal zijn architecturale pareltjes. Shoppers kunnen hun hart ophalen in de Calle Mayor, een gezellige winkelstraat.

Tip: Slenter over de mooie boulevard langs de haven of bewonder de zonsondergang vanaf het Castillo de la Concepción.

Tapas eten in Murcia

Murcia is niet de stad waar je per se naartoe moet gaan als je in de omgeving verblijft. Er zijn wel enkele festiviteiten die niet te missen zijn zoals de ‘El bando de la Huerta’ en ‘Semana Santa’. De sfeer is tijdens deze periodes uitgelaten en er zijn prachtige processies te bewonderen.

Veel bezienswaardigheden zijn er niet in Murcia. De kathedraal is echter wel een bezoek waard. Vooral de buitenkant ziet er fraai uit. Ga wel zeker tapas eten als je in Murcia bent. In de buurt van de kathedraal vind je tal van leuke tapasbars waar je voor weinig geld superlekker kan eten!

Plaatsen en plekken die echt de moeite waard zijn

Natuurgebieden, wandelen en bergen in de omgeving van Murcia. In de omgeving van Murcia zie je overal bergen en verlaten wegen. Trek dus gerust eens de natuur in. Hier wandelen is wel een uitdaging. Er zijn namelijk weinig tot geen aangeduide wandelroutes. Dit in tegenstelling tot wandelingen aan de Costa Blanca. Soms lijkt het wel een niemandsland waar ze liever geen toeristen zien komen. Het voordeel is echter dat je hier in de bergen vaak niemand tegenkomt.

  • Cabo Cope y Puntas de Calnegre: Het natuurpark Cabo Cope y Puntas de Calnegre ligt vlakbij het mooie Calabardina. Dit afgelegen gebied is bovendien een paradijs voor natuurliefhebbers. Aan het strand in Calabardina start de Cabo Cope Natural Trail. Wandel de draakvormige berg (Cabo Cope) op. Vanaf het torentje kijk je uit op de baai van Calabardina en de achterliggende bergen. Erg leuk om te doen als je in de omgeving van Murcia bent. Rij daarna verder naar het strand Cala Blanca om bijzondere rotsformaties te bewonderen. In de uitgeholde grotten huizen vogeltjes en andere dieren. Een zwembeurt aan dit afgelegen strand is een must! Het natuurgebied is ook ideaal om te mountainbiken.Tip: Ga iets eten in Restaurant Calabardina op het strand.
  • Sierra Espuña 
  • Carrascoy y El Valle
  • Sierra de la Pila
  • Valle de Ricote y Cieza

Eten en drinken in Murcia

  • Rondom de Plaza de Belluga in Murcia: Vinoteca de la Torre is een uitstekend startpunt aan de Plaza de Belluga. In het bijzonder als je kennis wilt maken met de Murcia wijnen. Op de wijnkaart prijken overigens ook verscheidene andere Spaanse wijngebieden. Een tip: bestel er een heerlijke kaasschotel bij - een prachtcombinatie met de vinos!
  • La pequeña Taberna: La Pequeña Taberna is één van de restaurants in Murcia die bijna verplicht is om te bezoeken. De kwaliteit van het eten, de verscheidenheid van het menu, de uitstekende service en persoonlijke behandeling zorgen ervoor dat je verliefd wordt op dit restaurant
  • Restaurante El Churra: Typisch Spaans. Dat is het restaurant El Churra. Van simpele tapas, zoals de welbekende Murciaanse tapa ‘marineras’ (Russische salade met anchovis op een soepstengel) tot aan een lekker biefstukje
  • Madre de Dios: Een iets wat simpelere, maar zeker lekkere en betaalbaar restaurant is Madre de Dios. Ook weer zo’n welbekende in Murcia.El Pasaje de Zabalburu: Ben je in voor een wat luxer tapastentje? Ga dan naar El Pasaje de Zabalburu. ‘La Barra de moda’ (de trendy bar) wordt het ook wel genoemd.
Kopen
Huren
WhatsApp