De goedkoopste en duurste plaatsen voor woningaankoop in de regio Valencia

De goedkoopste en duurste plaatsen voor woningaankoop in de regio Valencia
31 mrt 2023

Grote prijsverschillen maar voor elk wat wils

PROVINCIE ALICANTE - Droom je van een tweede huis in Spanje? De Valenciaanse Gemeenschap is misschien wel de perfecte plek voor jou! De regio staat bekend om zijn prachtige stranden, levendige cultuur en heerlijk eten.

Maar voordat je de knoop doorhakt en op zoek gaat, is het essentieel om te weten welke gemeenten het duurst en welke het goedkoopst zijn. Volgens het college van griffiers is de gemiddelde prijs per vierkante meter woningen in de Valenciaanse Gemeenschap in 2022 met 6,53% gestegen, wat iets lager is dan het nationale gemiddelde. De markt is echter complex en de prijzen variëren aanzienlijk tussen provincies en steden.

Xábia duurste gemeente

Zo stegen de huizenprijzen in de provincie Alicante met 5,78%, in de provincie Castellón met 0,72% en in de provincie Valencia met 5,91%. Als je op zoek bent naar de duurste gemeenten met meer dan 25.000 inwoners, neemt Xàbia de eerste plaats in met een gemiddelde prijs van 2.519 per vierkante meter. Dat is 7% hoger dan in 2021. Deze stad wordt op de voet gevolgd door Benidorm met 2.466 euro per m2 (+6,57%) en Altea met 2.203 euro (+4%).

Deze drie steden liggen in de provincie Alicante, die bekend staat om haar prachtige kustlijn en kosmopolitische sfeer. Ze zijn allemaal goed vanuit Nederland en België te bereiken via de luchthaven van Alicante. Het positieve van deze regio is dat je een tweede woning ook erg goed kunt verhuren als je er zelf niet bent. De kust van de provincie Alicante, de Costa Blanca is al decennialang een geliefde vakantiebestemming voor zowel Spanjaarden als Noord-Europeanen en Scandinaviërs.

Alcoy als goedkoopste optie

Aan de andere kant, als je een beperkter budget hebt, kun je overwegen om naar de goedkoopste opties te kijken. Alcoy in de provincie Alicante gaat in dit opzicht aan kop met een gemiddelde prijs van 619 euro per vierkante meter, gevolgd door La Vall d'Uixó en Onda, beide ten noorden van de stad Valencia in de provincie Castellón. Deze gemeenten bieden een meer authentieke en traditionele levensstijl dichtbij mooie natuurgebieden, terwijl ze toch dicht bij de kust en grote steden liggen.

Costa Blanca Zuid

Opvallend is dat de vierkante meter prijs in gemeenten ten zuiden van de stad Alicante, aan de Costa Blanca-Zuid, overal is toegenomen ten opzichte van een jaar geleden. De grootste prijsstijging vond plaats in Santa Pola met 1.687 euro per m2 en een stijging op jaarbasis van ruim 15%. In Rojales steeg de prijs met 11,5% per m2 tot 1.866 euro. De vijf duurste gemeenten zijn hier El Campello (€2.121), Orihuela (€1.917), Pilar de la Horadada (€1.895), Rojales (€1.866) en Villajoyosa (€1.797). Aan de andere kant van het spectrum ligt Elche met een prijs van 1.049 euro per vierkante meter (+3,19%).

Of je nu op zoek bent naar een luxe villa aan het strand of een gezellig appartement op het platteland, de Valenciaanse Gemeenschap heeft voor elk wat wils. 

Nederlandstalige makelaars

Ben je op dit moment op zoek naar een woning aan de Spaanse oostkust, dan is Casa Las Dunas het Nederlandstalige makelaarskantoor dat je zoekt! Dit professionele familiebedrijf heeft jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de lokale vastgoedmarkt. We staan bekend om onze persoonlijke en betrouwbare service, waarbij we je stap voor stap begeleiden bij het vinden van jouw droomhuis. Bovendien spreken we jouw taal, wat de communicatie een stuk gemakkelijker maakt.

Casa Las Dunas biedt een breed scala aan eigendommen aan de Costa Blanca, Costa Cálida en Costa del Sol, inclusief nieuwbouwprojecten en bestaande woningen. Dus, als je op zoek bent naar een woning aan de Spaanse zuid en oostkust, neem dan contact op met Casa Las Dunas en laat ons je helpen jouw droom te verwezenlijken!

Houd me op de hoogte

WhatsApp