Nit de L´Alba in Elche op Dinsdag 13 Augustus

Nit de L´Alba in Elche op Dinsdag 13 Augustus
7 aug 2024

Het grootste vuurwerkfestijn van Zuid-Oost Spanje staat weer op de stoep. Ieder jaar op 13 Augustus komen Spanjaarden en toeristen naar de stad Elche. Vanaf ongeveer 23:00 uur wordt nagenoeg alle stadsverlichting gedoofd en kan het feestelijke geweld beginnen.

Nit de L´Alba

Het feest begint met een onafgebroken reeks lawinepijlen, waarvan er tientallen per seconde (!) de lucht in geschoten worden. Dit wordt afgelost met kleiner siervuurwerk en enorme shells, wat zorgt voor een absoluut spectakel, zowel voor het oog als voor de oren. Voor zo´n 45 minuten lang is het onmogelijk om met de persoon naast je te praten, wegens het oorverdovende kabaal.

Vlak voor 12 uur stopt het vuurwerk en veranderd het kabaal in een stilte. Kinderen van lokale scholen zingen voor 10 minuutjes liederen vlak bij de kerk, waarna alle verlichting in de stad wordt gedoofd.

Om 12 uur stopt wordt er vanaf de Basiliek van Elche een totaal van 3.000 vuurpijlen tegelijk afgeschoten, welke in de lucht ontploffen en de hele stad magisch oplichten. Voor de vuurwerk-liefhebber is dit een absolute must om te zien als men in de buurt is! 

Het vuurwerk is te zien vanaf alle plaatsen in de stad. Parkeren kunt u het beste doen rond het L´Aljub commercieel centrum en dan via het park richting de Rio Vinolopo lopen. Als u liever niet midden in de drukte staat, is iedere hoger gelegen plek rond de stad een goede plaats om alle vuurwerkdisplays te kunnen zien.

Houd me op de hoogte

logos
WhatsApp