Vuelta a España start 26 augustus in Barcelona en gaat door negen Spaanse regio’s, Andorra en Frankrijk

Vuelta a España start 26 augustus in Barcelona en gaat door negen Spaanse regio’s, Andorra en Frankrijk
24 aug 2023

De alweer 78e editie van de Vuelta a España wielerronde start op 26 augustus voor het eerst sinds 1962 in Barcelona. Het routeschema werd begin deze week in Barcelona gepresenteerd en bestaat uit 21 etappes en zal een totale afstand van 3153,8 kilometer afleggen en op 17 september traditioneel in Madrid eindigen. Natuurlijk is de Belgische winnaar van de Vuelta 2022, Remco Evenepoel, van de partij om zijn titel te verdedigen.

De Vuelta a España 2023 bestaat uit 21 etappes met een totale afstand van 3153,8 kilometer. Er zijn 4 vlakke etappes, 2 vlakke etappes met aankomst op een heuvel, 6 middelzware bergetappes, 7 bergetappes, 1 individuele en 1 ploegentijdrit en 2 vrije dagen. De Vuelta 2023 gaat door negen autonome regio’s en drie verschillende landen, Spanje, Andorra en Frankrijk.

De Vuelta start op zaterdag 26 augustus in Barcelona met een tijdrit gevolgd op 27 augustus met een etappe tussen Mataro en Barcelona. Op de derde dag gaan de renners verder van het Catalaanse Suria naar Arinsal in Andorra. Van Andorra la Vella gaat de etappe naar Tarragona op de vierde dag, gevolgd door een etappe tussen Tarragona en Morella in de provincie Castellón.

Van Morella gaan de renners naar Burriana om daarna op de zesde dag van de Vall d’Uixó naar het Observatorio Astrofísico de Javalambre in Aragón te gaan. Van Utiel gaan de renners naar Oliva in de provincie Valencia om daarna op de negende dag van Denia naar Xorret de Catí in het binnenland van de Costa Blanca te gaan en daarna op 3 september van Cartagena naar Caravaca de la Cruz in Murcia te rijden.

Na een rustdag gaan de renners op 5 september op dag tien verder met een tijdrit in Valladolid gevolgd door de etappe tussen Lerma en La Laguna Negra op dag elf. De twaalfde dag wordt de etappe tussen Olvega en Zaragoza gereden gevolgd door de bergrit van het skiresort Formigal in de Pyreneeën van Huesca naar het Franse Col du Tourmalet (ook bekend van de Tour de France).

Op de veertiende dag starten de renners in het Franse Sauveterre-de-Béarn om daarna naar Larra-Belagua in het Spaanse Navarra te gaan. Op de vijftiende dag blijven de renners in Navarra met de etappe van Pamplona naar Lekunberri. Na de tweede rustdag op 11 september, zullen de renners naar Cantabrië gaan om daar van Liencres Playa naar Bejes te rijden. 

Daarna volgen nog de etappes tussen Ribadesella en Altu de L’Angliru, op de achttiende dag de etappe tussen Pola de Allande en La Cruz de Linares gevolgd door de etappe tussen La Bañeza en Íscar op de negentiende dag. Uiteindelijk vervolgen de renners tijdens de 20e etappe de route van Manzanares El Real naar Guadarrama om daarna op de 21e dag op zondag 17 september te eindigen in Madrid.

Bron: Spanjevandaag

Houd me op de hoogte

WhatsApp