Om naar Spanje te reizen hoef je geen SpTH gezondheidsverklaring meer te hebben

Om naar Spanje te reizen hoef je geen SpTH gezondheidsverklaring meer te hebben
7 apr 2022

MADRID – Goed nieuws voor wie vanuit een EU-land als Nederland of België met het vliegtuig naar Spanje reist. Nu is het niet meer nodig om een SpTH gezondheidsverklaring in te vullen om het land binnen te komen. Als je een EU Covid digitaal certificaat hebt en dus bent ingeënt, getest of hersteld (zie hieronder), kun je nu Spanje binnen zonder de gezondheidsverklaring in te vullen. Als u geen digitaal EU-certificaat heeft, moet u toch het SpTH-formulier invullen.

De toelatingseisen voor Spanje zijn gewijzigd, u heeft geen SpTH gezondheidsverklaring meer nodig om in te vullen als je het EU Covid digitale certificaat hebt. Het EU Covid digitale certificaat is gelijk aan de Nederlandse internationale QR-code in de CoronaCheck app of op de Belgische app CovidSafe. In de Nederlandse en Belgische smartphone-apps kun je met een QR-code (dat rare zwart-witte blokje) aangeven of je gevaccineerd, getest of hersteld bent. Wanneer u naar Spanje reist, moet u de internationale code aanmaken.

Het SpTH Gezondheidscertificaat is alleen geldig voor reizigers die via de lucht of over zee aankomen en NIET voor reizigers met eigen vervoer die Spanje binnenkomen over land zoals per auto, camper, motor, fiets, etc. Covid-certificaat om Spanje binnen te komen. Dit kan aan de Spaanse grens worden gecontroleerd (maar gebeurt zelden).

spth

Het vervallen van de verplichting tot het invullen van de SpTH gezondheidsverklaring is op woensdag 06.04.2022 gepubliceerd in BOE-A-2022-5523.

Voer de SpTH-controle uit

BELANGRIJK: Nederlanders en Belgen die de smartphone-app gebruiken, moeten een gedrukte of digitale versie aanvragen omdat ze deze nodig hebben om de SpTH-website te gebruiken downloaden. Hierdoor kan het systeem in Spanje controleren of je een geldig EU COVID digitaal certificaat hebt. Je kunt het downloaden van DEZE WEBSITE waar je het volgende moet invullen:

  1. De datum van de reis naar Spanje (kies uit de kalender)
  2. Het land waar je vandaan komt (kies uit de lijst, Nederland of België)
  3. Kies vervolgens de provincie waar je vandaan komt (kies uit de lijst)
  4. Upload uw digitale EU Covid-certificaat (via de knop Bestand kiezen). Het kan een PDF-, PNG-, JPG-, SVG-, GIF- of JPEG-bestand zijn.
  5. Zeg daarna als anti-spam dat u een "mens" bent en klik op de knop "Bevestigen".

Als uw digitale EU Covid-certificaat als geldig wordt beschouwd, verschijnt de tekst GELDIG met de aanbeveling om de gezondheidssituatie 72 uur voor vertrek opnieuw te controleren.

Luchthavenborden ORANJE

Zodra u aankomt op de luchthaven in Spanje , moet u de aanwijzingen voor de ORANJE gezondheidscontrole volgen. Daar moet u het personeel nogmaals uw EU Covid digitale certificaat laten zien (dit kan via de smartphone-app of de papieren/digitale versie). Reizigers zonder geldig Europees digitaal Covid-certificaat moeten de BLAUWE gezondheidsborden volgen.

Het EU Covid digitale certificaat

Het digitale Covid-certificaat van de EU en dus in Nederland de internationale QR-code in de CoronaCheck-app of in de Belgische CobvidSafe-app bestaat uit 1 van de volgende 3 documenten, die verplicht zijn voor reizigers ouder dan 12 jaar om Spanje binnen te komen. Bewijs van vaccinatie: geldigheid: tussen 14 en 270 dagen na toediening van de laatste geplande dosis basisvaccinatie. Na 270 dagen moet het vaccinatieboekje een boostervaccin (3/3) bevatten. Alle vaccins die zijn goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) worden geaccepteerd. Of een Test: Negatieve uitslag van een PCR-test voor vertrek (geldig 72 uur voor aankomst) of een snelle antigeentest (24 uur voor aankomst). Het negatieve testcertificaat dat u bij u moet hebben, moet bevatten: naam, reisdocumentnummer, contactgegevens van het testinstituut, soort test, tijdstip en datum van de test en negatieve uitslag. Testresultaten moeten in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn of een officiële vertaling in een van deze talen hebben. Of Hersteltest // COVID-19 Hersteltest. Geldig vanaf dag 11 na de eerste positieve moleculaire test en tot 180 dagen vanaf de datum van verzameling. Het document moet zijn afgegeven door een medische autoriteit of organisatie. Dit moet in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn. Het document moet de volgende informatie bevatten: naam, datum van eerste positieve NAAT-test, type NAAT-test en land van uitgifte.

Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van het overleggen van deze certificaten, maar niet van het invullen van het SpTH-gezondheidsformulier en het ontvangen van een QR-code.

OPMERKING: Als u in Spanje woont, hebben we HIER beschreven hoe u uw ' EU Digital COVID-certificaat ' kunt registreren en registreren in de SpTH-app.

Bron: SpainToday


Houd me op de hoogte

WhatsApp