Reizen naar Spanje en de huidige regels

Reizen naar Spanje en de huidige regels
13 mei 2021

In Europa zien we de versoepelingen van de Corona maatregelen elkaar in een rap tempo opvolgen. De cijfers lijken overal te dalen en de verwachtingen voor de zomer zien er erg goed uit. Graag vertellen we u hieronder over de huidige maatregelen, de inreisrestricties en de situatie in de Comunidad Valenciana.

Om Spanje binnen te komen heeft u niet meer nodig dan een negatieve PCR test van maximaal 72 uur oud op het moment van aankomst in Spanje, plus een ingevulde gezondheidsverklaring. Daarna bent u vrij om te gaan en staan waar u maar wilt. Er geldt geen quarantaineplicht in Spanje. Het grootste hekelpunt voor reizigers is op dit moment de verplichte quarantaine bij thuiskomst in Nederland, maar in Spanje hoeft dit dus niet. De quarantaineplicht in Nederland zal vervallen als de kleurcode van Spanje naar geel gaat.

PCR

Op 9 Mei de Alarmstatus in Spanje afgelopen. Dit betekend niet dat er geen Corona maatregelen meer gelden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige regels:

- De avondklok geldt van 00:00 uur tot 06:00 uur.

- Horeca en winkels mogen open van 06:00 uur tot 23:30 uur, inclusief restaurants en uitgaansgelegenheden.

- Musea, bioscopen en culturele instellingen zijn voor 75% geopend.

- Samenkomsten tot maximaal 10 personen, zowel openbaar als privé.

- Op terrassen maximaal 10 personen aan 1 tafel, binnenruimtes zijn voor 30% geopend.

- Mondkapjes zijn overal verplicht, tenzij de activiteit dit niet toelaat.

De regio Valencia staat er met een virusincidentie van 40 besmettingen per 100.000 inwoners bijzonder goed voor. De cijfers in heel Spanje zijn al lange tijd aan het dalen. Dit geeft ons de mogelijkheid om vooruit te kijken. Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag is duidelijk geworden dat landen met een virusincidentie van minder dan 150 besmettingen per 100.000 inwoners, het gele reisadvies krijgen.

Vorige week stond Spanje in zijn geheel nog op 236 besmettingen per 100.000 inwoners. Op dit moment is dat al gezakt naar 196 besmettingen per 100.000 inwoners. Om deze reden kijken wij met grote positiviteit naar de volgende meetmomenten op 15 Mei (Nederlandse revisie) en 25 Mei (Europese revisie), daar wij spoedig de kleurcode zien veranderen.

In de kranten kan men lezen dat er reeds een ware run op vliegtickets naar de zon is ontstaan. De echte zonliefhebbers staan te popelen om na een jaar thuis te zijn gebleven, eindelijk weer naar het Zuiden af te reizen. Bent u zo´n zonliefhebber? Bereidt u dan goed voor en houd de beschikbaarheid van de vliegtickets in de gaten.

Wij zijn klaar voor uw komst, en staan uiteraard graag klaar voor al uw vragen.

We wensen u een hele fijne Hemelvaartsdag,

Met vriendelijke groet van het team van CasaLasDunas.

Houd me op de hoogte

WhatsApp