Geen thuisblijfplicht in Spanje

Geen thuisblijfplicht in Spanje
5 nov 2020

De conclusie van de videoconferentie op woensdag tussen de minister van Volksgezondheid Salvador Illa en de vertegenwoordigers van de regionale overheden is dat het Ministerie nog twee tot drie weken wil wachten voordat er een een beslissing genomen kan worden over een mogelijke thuisblijfplicht in heel Spanje.

Er wordt in de Spaanse pers veel gesproken over een thuisblijfplicht (confinamiento domiciliario) om het aantal corona-besmettingen terug te dringen maar meer nog om de druk op de ziekenhuizen te verlichten. Maar tijdens de bijeenkomst op woensdag is duidelijk geworden dat het merendeel van de regionale overheden het eens is met de minister van Volksgezondheid om nog te wachten voordat men de vergaande beslissing neemt.

Lees het volledige bericht hier verder.

Wat houdt dit precies in? Het houdt in dat u in Spanje niet alleen nog lekker uit eten kunt gaan en op het terras genieten van een Sangria tot 00.00 uur, maar daarnaast mag er volledig vrij bewogen worden binnen de provincie, dus dagtripjes zijn aan de orde van de dag. Hieronder vind u enkele foto´s van onze eigen vrijetijds-activiteiten van de afgelopen maanden. 

Fotogalerij

Houd me op de hoogte

WhatsApp