Köpa lägenhet i Spanien

Köpa lägenhet i Spanien

Att köpa en lägenhet i Spanien är ett utmärkt tillfälle för ett andra boende eller fullständig emigration. Solen, klimatet och den avslappnade kulturen gör det till en fantastisk mellanlandning.

I den här artikeln, med råd från en holländsk fastighetsmäklare, kommer du att lära dig mer om fördelarna med att köpa en lägenhet i Spanien, hyresalternativ och varför du behöver Casalasdunas.

Vilka är hyresalternativen?

Om du vill köpa en lägenhet i Spanien går det att delvis hyra den. Detta kan göras på kort sikt för turister, men också på lång sikt för lokalbefolkningen eller studenter som bor utomlands i sex månader.

Tips: Fråga lokalbefolkningen om råd . Du kommer att upptäcka att Malaga, till exempel, erbjuder bra uthyrningsmöjligheter på grund av dess stora studentpopulation och övergripande popularitet.

Varför är detta så intressant?

Genom att äga en lägenhet i Spanien skapar du en extra inkomstkälla. Dessutom kommer värdet på lägenheten nästan säkert att öka. På grund av dess växande popularitet kommer detta värde bara att öka. Dessutom är efterfrågan på hyresalternativ hög i Spanien.

Vad är värt att uppmärksamma?

När man hyr en lägenhet är allt annorlunda än i Nederländerna. Efter att ha köpt en lägenhet i Spanien måste du först registrera den i turistregistret för den givna kommunen. Det är förbjudet att hyra utan tillstånd. Fundera också noga på vilket samhälle du vill hyra i. Reglerna varierar beroende på region/kommun.

Tips: hyr en lägenhet i utkanten av stora städer. Detta förenklar rutinerna kring arrendebestämmelser och tillstånd.

Regler för att hyra lägenheter i Spanien?

Även om detta varierar beroende på situationen finns det flera standardalternativ för uthyrning i Spanien. Den räknas som en individ bland fyra registrerade fritidshus. Även som företagare.

Ett bra ledarskapsbesök från samhället krävs. Det innebär att boendet ska uppfylla kraven. De varierar beroende på vilken region dit någon kommer för att titta på huset. Du måste alltid uppfylla följande krav:

  • Licensnumret ska vara synligt överallt. Sociala nätverk, hemsida etc.
  • Gästboken krävs vid ankomst och avresa. Du kan överlåta det själv eller genom ett fastighetsförvaltningsbolag. Casalasdunas hjälper dig hitta en bra gästbok.
  • Hela lägenheten är uthyrd, inte en del av den. Om man vill göra detta måste man följa striktare regler, och det blir svårare.
  • Uppehållsintyg

När du hyr en lägenhet är det viktigt att ta hänsyn till lokala bestämmelser. För att hyra lagligt måste du följa vissa tillstånd och föreskrifter.

Här är de bästa regionerna för att hyra lägenheter i Spanien

Sammantaget är alla regioner i Spanien gröna när det gäller hyresinvesteringar och bostadsvärden. Granada-regionen har en bruttolönsamhet på 13,8 %, Toledo 8,4 % och Sevilla runt 6,5 %. (Källa: Immo 365).

Städerna Madrid och Barcelona är överlag bra. För att investera där behöver du spendera mellan 2 000 och 5 000 euro per kvadratmeter.

Fördelar med att köpa en lägenhet i Spanien

Att köpa en lägenhet i Spanien har många fördelar. Du kan drömma om det. Sol, klimat och fridfull kultur är nog det första man tänker på. Men det är inte allt! Att köpa en lägenhet i Spanien har också följande fördelar:

  • Lägenheter är billigare än hus.
  • Mindre underhåll
  • Bekvämligheter som trädgårdar och pooler.
  • Lägenheter är oftast bättre försäkrade.

Lägenhetspriser i Spanien

Vi rekommenderar att du köper en lägenhet i Spanien för cirka 100 000 EUR. Längst ner behöver du verkligen hitta en sällsynt pärla, men det är ofta för bra för att vara sant och kommer med några faror. När det kommer till uthyrning är den billigaste lägenheten inte alltid den bästa ekonomiskt. Till exempel, även när det gäller dyra lägenheter, ökar hyrespriset och värdet ökar proportionellt. Få bra råd genom att kontakta oss här.

Varför Casalasdunas?

Casalasdunas är din partner för att hyra en lägenhet i Spanien. Som ett riktigt familjeföretag står vi till ditt förfogande och kan dra nytta av vår erfarenhet. Vad är vår steg-för-steg-plan?

1. Kontakta oss: Vänligen kontakta oss för en första konsultation.
2. Diskutera krav: Diskutera dina önskemål och krav med våra experter.
3. Välj lägenheter: Vi hjälper dig att välja rätt lägenheter.
4. Besök: Besök utvalda lägenheter med vår guide.
5. Köpprocess: Vi följer dig i köpprocessen.

Kontakta oss för omedelbar rådgivning!

Du kan kontakta oss på flera sätt. Vi kan till exempel prata med dig direkt för att lära känna dig, du kan göra en förfrågan, skicka ett mejl eller fylla i vårt kontaktformulär snabbt och enkelt. Allt detta utan förpliktelser för att hjälpa dig hitta ditt drömhus eller drömlägenhet i Spanien!

Kontakten är icke bindande, vi hjälper dig gärna att köpa en lägenhet i Spanien.

Egenskaper till salu
Semesteruthyrning
logos
WhatsApp