köpa villa i spanien

köpa villa i spanien

Att köpa en villa i Spanien är ett stort steg. Du har säkert redan sett flera villor. Nedan kan du läsa vad du mer bör tänka på om du vill köpa en villa i Spanien. Den förklarar också vad skillnaderna är per region och vilka alternativ som är möjliga.

Platser för att köpa en villa i Spanien

Det finns flera platser att tänka på när du köper en villa i Spanien. Vi är specialiserade på Costa del Sol, Costa Blanca och Costa Cálida. När du tittar på dessa tre områden kan du överväga följande faktorer:

Costa del Sol: Med platser som Marbella är detta spektakulärt för att köpa en villa i Spanien. Vackra stränder, vackra fester och en lyxig livsstil. Också lukrativt för investerare på grund av de många sociala aktiviteterna.

  • Villor till salu från €500 000

Costa Cálida: Det är underbart varmt här med vackra långa stränder. Det är en mycket avslappnad plats att bo och är för människor som söker lugn och ro. Villorna i Costa Calida är perfekta för människor som värdesätter lugn och strandfaciliteter.

  • Priser från €200 000

Costa Blanca: En plats med en livlig karaktär, den kan ses som modern och många expats strömmar också hit. Det är mycket nybyggnation med snygga och nyrenoverade villor. Tänk på rymliga sittplatser och vackra privata pooler.

  • Priser från €180 000

Läs detta innan du köper en villa i Spanien | Tips!

  1. Kartlägga dina önskemål : Innan du köper en villa i Spanien är det viktigt att rama in och begränsa dina alternativ samtidigt som du ser realistiskt på din budget. Casalasduns, med all sin erfarenhet och insatser, kan hjälpa till perfekt.
  2. Dolda kostnader: Det finns kostnader förknippade med köpet, men även kostnader som initialt inte beaktas. Vi hjälper till med detta och är transparenta i alla kostnader!
  3. Välj rätt mäklare. Förutom en bra fastighetsmäklare är en bra advokat nyttig. Vi har ett nätverk inom detta område, men du kan även nominera någon själv. Vi hjälper till exempel även till med att lägga om skatter, uppehållstillstånd, försäkringar etc. Observera att detta är väldigt annorlunda än i Nederländerna och kan ta lång tid.

Tips: Är du säker på att du vill köpa en villa i Spanien? Starta NIE-applikationen så tidigt som möjligt. Detta är nödvändigt innan du till exempel kan öppna ett konto.

Vilka alternativ finns det när man köper en villa i Spanien?

Det finns många villor till salu i Spanien. Genom att först bestämma vilka dina önskemål är och sedan fylla i önskemålsformuläret kan vi välja ut flera villor och ta ytterligare steg. För att ge en uppfattning om alternativen för en villa i Spanien, överväg följande:

  • (privat) pool
  • utekök
  • Terrass eller balkong
  • Vilken utsikt
  • Plats att stå, butiker mm.
  • Energimärkning av villan

Vid villaköp är det nödvändigt att anlita en bra fastighetsmäklare som verkligen lyssnar på dig och ger gedigna råd. Kontakta oss gärna för att se om det finns en koppling och vad vi kan göra för dig!

Varför köpa en villa i Spanien med vägledning från Casalasdunas?

Vill du ha en erfaren fastighetsmäklare med all den kompetens du behöver? Ring då Casalasdunas! Vi hjälper till med köpet, efter service med försäkringar och sånt. Vi är redo för dig.

Berätta för oss dina bostadsbehov så startar vi sökandet utan förpliktelser

Egenskaper till salu
Semesteruthyrning
logos
WhatsApp