De 6 vackraste spaanläggningarna på södra Costa Blanca

De 6 vackraste spaanläggningarna på södra Costa Blanca

De 6 vackraste spaanläggningarna på södra Costa Blanca

Letar du efter det bästa soliga stället att semestra eller bo på? Då blir södra Costa Blanca ditt nästa stopp! Denna vackra kustregion i Spanien är känd för sina vackra vita sandstränder och vackra badorter. Det finns rykten om att namnet inte bara syftar på den vackra kustlinjen, utan också till havet av mandelträd som tidigt på våren ger området ett magiskt sken med sina vita blommor. Till skillnad från sina grannar i norr, där stenstränder dominerar, har södra Costa Blanca stränder med fin vit sand som uppmuntrar dig att tillbringa ändlösa dagar på stranden. På den här bloggen tar vi dig till de vackraste platserna på södra Costa Blanca! Se även: 7 vackraste spa på Costa del Sol

orter

Alicante

Alicante, även känd som Alacant, är en mångsidig stad på Spaniens Costa Blanca. Temperaturerna här överstiger nästan alltid 18 grader, vilket gör Alicante till ett idealiskt semestermål året runt. Från flera flygplatser i Nederländerna och Belgien kan du flyga direkt till Alicante på mindre än 2,5 timmar.

Alicante har en vacker stadsstrand, stämningsfulla gamla gator, underbara vyer och så klart god mat. Från Alicante kan du också enkelt ta många dagsturer till vackra platser i regionen. Kolla in mina tips för saker att göra i Alicante!

Det mest slående monumentet i Alicante är slottet Saint Barbara. Detta 800-talsslott står på berget Benacantil och är synligt från hela staden. För att besöka slottet kan du gå från centrum, men du kan också använda hissen eller köra dit för 2,70 euro. Från toppen är det en fantastisk utsikt över staden.

Det bästa med en stadsresa är att du kan kombinera den med en barnvänlig strandsemester ! I Alicante finns en sandstrand, Playa del Postiguet, 900 meter lång. Denna strand är vackert belägen vid foten av berget Monte Benacantil och gränsar till en vacker boulevard. Själva stranden är fullt utrustad. Här finns solstolar och parasoller, toaletter, omklädningsrum och plaskdamm. Det finns även fina lekplatser för barn på stranden. Postiguet Beach kan bli mycket trångt på helgerna. Du kan till exempel gå till den närliggande stranden La Albufereta eller besöka vikar på halvön Cap de l'Horta, nordost om centrum.

Fältfestival

Den mycket mindre staden Santa Pola ligger nära metropolen Alicante. Denna stad är mindre känd bland turister än andra stora städer på Costa Blanca, men den har nästan samma att erbjuda. Staden har underbara stränder, ett medeltida slott i centrum och en av de bästa vandringslederna på Costa Blanca.

Förutom att Santa Pola är en typisk badort med underbara stränder och vikar, vilket är drömmen för många vattensportentusiaster, finns det mycket mer att göra här. Många restauranger, terrasser, mysiga kaféer, strandbarer och strandbarer gör att Santa Pola myllrar av liv för all publik och året runt. Santa Pola är inte bara ett sommarsemestermål, utan också trevligt på vintern.

Det är värt att besöka hamnen, boulevarden och gamla stan med sitt slott. Sevärda är också den permanenta mässan (nöjesparken), det marina akvariet och Plaza de La Glorieta, det centrala torget i Santa Pola. Medan du är i Santa Pola, ett besök på Tabarca Island är inte att missa, oavsett om du reser med färja, segelbåt eller motorbåt, det rekommenderas alltid.

Clot de Galvany är också ett mycket vackert område för vandringsentusiaster, där du kan välja olika vägar. Dessutom kan du ta vackra promenader på saltslätterna, längs stränder och klippor och njuta av natur och djurliv, huvudattraktionen är förstås flamingos som bebor saltslätterna.

Gillar du att besöka marknaden? Då är du precis här. De har en torsdagsmarknad i Gran Alacant eller en lördagsmarknad i Santa Pola. Det är också värt att besöka lördagsmarknaden i San Fulgencio och onsdagsmarknaden i Guardamar del Segura. Du hittar även en översikt över alla marknader i anläggningens välkomstfolder.

hamn

Vill du ha mer lugn och ro? Då är La Marina ett bra val! Här hittar du mycket lugn och ro och du kommer att kunna koppla av på vackra sandstränder. Det är mycket populärt bland älskare av sol, hav och vattensporter. Oavsett om du vill segla, paddla kajak eller vindsurfa erbjuder La Marina många möjligheter. Men det är inte bara stranden. Den närliggande naturparken El Hondo inbjuder dig att upptäcka ett brett utbud av flora och fauna till fots eller på cykel. Och golfare? Du kan roa dig på olika golfbanor i regionen, där du kan spela golf i en trevlig atmosfär.

Guardamar del Segura

Ett steg bort från La Marina ligger Guardamar del Segura, kärleksfullt kallad Guardamar av lokalbefolkningen. Denna "vita pärla" på Costa Blanca förför med 11 kilometer naturliga sandstränder, omgiven av ett vidsträckt landskap av sanddyner och frodiga parker. Det lugna livet i staden, som utstrålar en fridfull atmosfär utanför sommarmånaderna, berikas av restauranger, barer och butiker som är öppna året runt. Den veckovisa onsdagsmarknaden lockar både lokalbefolkningen och turister som vill köpa färskvaror, blommor, kläder och mer.

Guardamar del Segura har också en livlig småbåtshamn som erbjuder aktiviteter som segling, vindsurfing och paddelsurfing året runt. För den som föredrar att stanna på land finns ett stort sportcenter och flera gym, dans- och yogaskolor. Ett kulturhus, en musikskola och ett bibliotek med gratis Wi-Fi berikar stadens kulturliv. Särskilt anmärkningsvärt är Parque Reina Sofía, en mycket välskött grön oas med ett brett utbud av djur och en fantastisk lekplats för barn.

Torrevieja

En gång i tiden en ödmjuk fiskeby, har Torrevieja blivit en livlig stad där havet och saltbrytningen är huvudämnena. Staden är hem för en av de största marinorna på den spanska kusten och erbjuder sina gäster färsk fisk och skaldjur i många restauranger. Men Torrevieja är också känt för sin saltbrytning, en månghundraårig tradition som kulminerar i den fantastiska Laguna Rosa. Denna rosa sjö, ett naturligt under i den västra delen av staden, är ett måste för sin unika färg och den tillhörande saltbrytningen som ger landskapet ett utomjordiskt utseende. Museet som är knutet till det ger en inblick i historien om denna plats.

En annan historisk attraktion är Torre del Moro, ett vakttorn från 1300-talet byggt på den högsta punkten i staden för att skydda mot pirater. Utsikten från detta torn över Torrevieja och dess omgivningar är imponerande. Även om Torrevieja inte är känt för sina sandstränder, erbjuder flera av dem badgäster utmärkt kvalitet och lugn. Torrevieja är också hem för många lyxiga all-inclusive-resorter , så staden är också starkt beroende av turism. Men vill du ha en fin lägenhet med havsutsikt så hjälper vi dig gärna.

Horadadas kolumn

Pilar de la Horadada ligger på Alicantes södra spets och gränsar till Murcia. Det är en mindre känd kurort. Denna trevliga stad är ansluten till stränderna i Las Higuercias och Las Villa via den pittoreska vandringsleden "Del Pilar al Mar", vars huvudattraktion är den prisbelönta Puente del Beso. Pilar de la Horadada kombinerar traditionellt spanskt liv med moderna bekvämligheter, vilket gör det till ett attraktivt resmål för dem som vill uppleva det autentiska Spanien utan att ge avkall på komforten.

Med en växande befolkning på över 20 000 invånare erbjuder Pilar alla nödvändiga tjänster, från butiker och marknader till sportanläggningar, och etablerar sig som en cykelstad med ett nätverk av cykelvägar som förbinder Pilars hjärta med kusten och dess omgivningar. . Städer. Med nästan 5 kilometer sandstränder är det ingen överraskning att Pilar de la Horadada blir allt mer populärt som ett populärt semestermål.

Om du är intresserad av att köpa eller hyra en bostad på någon av dessa platser har vi ett brett utbud av alternativ och hjälper gärna till. Du har även möjlighet att registrera dig på hemsidan eller prenumerera på vårt nyhetsbrev . Du kommer automatiskt att få det mest uppdaterade erbjudandet som uppfyller dina sökbehov och du kommer att hållas uppdaterad med de senaste nyheterna i Spanien.

Visste du att vi ofta kan ses på RTL4?

Mer information och sändningsdatum finns på vår mediasida.

Egenskaper till salu
Semesteruthyrning
WhatsApp