Vuelta 2021 in de provincie Alicante en aan de Costa Del Sol

Kopen
Huren

Vuelta 2021 in de provincie Alicante en aan de Costa Del Sol

Wilt u de Vuelta van dichtbij meemaken? Huur een van onze accommodaties in Guardamar, Torrevieja, La Mata, La Marina of de Orihuela Costa aan de Costa Blanca of onze nieuwe accommodatie In Málaga stad aan de Costa del Sol. Kijk hier voor ons totale aanbod vakantiewoningen.

Vuelta

Op zaterdag 14 augustus start de Vuelta in Burgos, maar op op vrijdag 20 augustus komt de wielerronde van Spanje, de Vuelta, weer in de provincie Alicante. De zevende etappe begint in Gandía en na 152 kilometer is de aankomst op het Balcon de Alicante in Tibni. De renners passeren langs L’Orxa, Beniarrés, Gaianes, Muro, L’Alqueria d’Asnar, Cocentaina, Alcoi, Benilloba, Benasau, Alcoleja, Sella, Relleu, La Torre de les Maçanes, Xixona alvorens in Tibi voor de ritzege te strijden.

Op zaterdag 21 augustus vertrekt het peloton voor de achtste rit in Santa Pola om na een rit van 163 kilometer aan te komen in la Manga del Mar Menor, na te zijn gepasseerd in Elche, Guardamar en Torrevieja.

Dinsdag 24 augustus is etappe 10, een race langs de Spaanse zuidkust. Vrijwel de hele dag fietsen de renners westwaarts met de Middellandse Zee aan hun linkerhand. Dat betekent een glooiend profiel, maar sprinters zijn nagenoeg kansloos. Vlakke wegen wisselen af met oplopende stukken. Dat verandert als de route bij Velez-Málaga de kustweg verlaat voor een slinger door het binnenland. Na wat licht oplopende stroken gaat het na het plaatsje Almáchar een stuk steiler omhoog. Gedurende 5,1 kilometer hebben de renners een gemiddelde stijging van 8% voor de wielen. Eenmaal boven is er nog 15,8 kilometer te gaan.