Kunnen we eindelijk weer onbezorgd op vakantie en reizen naar Spanje?

Kopen
Huren

Kunnen we eindelijk weer onbezorgd op vakantie en reizen naar Spanje?

Waarom we zo gelukkig worden van vakantie?

We kijken vaak lang uit naar onze vakantie en krijgen een positief gevoel alleen al bij het woord vakantie. Niets hoeft, alles mag, je doet dagelijks precies waar je zin in hebt. Men hoeft zeker niet weg voor het echte vakantiegevoel. Op 2 uur vliegen vind u de mooiste stranden van Europa welke zelfs een tropische gevoel geven. En wat dacht u van de natuur zoals de prachtige bergen, zoutmeren en duinen. Er is van alles te zien en te beleven. Hier wordt men toch gelukkig van. Onze vakantiewoningen worden volgens alle regels goed schoongemaakt en zijn van alle gemakken voorzien om onbezorgd van uw vakantie te genieten.

Waarom een huis kopen in Spanje?

Spanje is juist voor veel mensen het ideale land om te wonen of een gedeelte van het jaar te gaan verblijven en hun vakantie door te brengen. Het heerlijke klimaat, de levenswijze van de Spanjaarden en de Spaanse cultuur trekken ons enorm aan. Daarbij is Spanje relatief makkelijk te bereiken met de auto en het vliegtuig. Denk wel altijd goed na over het doel van de aankoop. Wilt u emigreren, alleen voor eigen gebruik verblijven of wilt u misschien een deel van het jaar verhuren. Wij adviseren u graag bij uw keuze van de juiste woning.

Kunnen we eindelijk weer onbezorgd op vakantie en reizen naar Spanje?

Schiphol ontving in coronajaar 2020 in totaal 20,9 miljoen reizigers en dat is een afname van ruim 70 procent ten opzichte van een jaar eerder. Schiphol benadrukt dat de cijfers een voorlopige schatting zijn. De definitieve cijfers komen in het jaarverslag van de luchthaven te staan. En dat is te merken op de luchthavens in Spanje. Ook wij krijgen minder bezoekers. De mensen willen wel reizen maar door allerhande restricties en code oranje wordt het er niet gemakkelijker op. 

In het reisadvies van de rijksoverheid wordt aangeraden 10 dagen in thuisquarantaine te gaan bij aankomst in Nederland vanwege corona. Goed om te weten is dat reizigers niet in thuisquarantaine hoeven als zij met de auto reizen en niet uitstappen in een gebied waar thuisquarantaine geldt of wanneer men in het bezit is van een negatieve PCR welke niet ouder is dan 72 uur.

We kijken met ons allen uit hoopvol uit naar de verschillende vaccins die hopelijk snel verandering gaan brengen in het ´nieuwe normaal´.

Vaccinatie-strategie COVID-19 NEDERLAND.

Vanaf januari
Zorgmedewerkers acute zorg ziekenhuizen (ic en covid-afdeling, ambulance, spoedeisende hulp)

Vanaf januari/februari
Verpleeghuisbewoners en mensen met een verstandelijke beperking in een instelling

Vanaf februari
Mensen van 18-60 jaar met een medische indicatie

Vanaf februari/maart
Intramurale ggz-cliënten en hun zorgmedewerkers

Vanaf maart
Thuiswonenden ouder dan 75 jaar en niet-mobiele thuiswonenden van 60-75 jaar en Thuiswonenden van 60-75 jaar (met en zonder medische indicatie)

Vanaf april
Alle overige zorgmedewerkers

Vanaf april/mei
Mensen van 18-60 jaar zonder medische indicatie

Men verwacht dat alle Nederlanders die dat willen, vóór het vierde kwartaal van 2020 kunnen zijn ingeënt. Wel met die kanttekening dat de levertijd van de vaccins daarvoor leidend is.

Hoe snel gaat het aantal besmettingen omlaag na vaccinatie?

Het duurt altijd eventjes voor de immuniteit binnen een bevolking is opgebouwd om de overdracht te doorbreken en het aantal besmettingen te laten dalen.

Toch naar Spanje…

Wilt u nu al op reis en Spanje bezoeken voor het huren van een vakantie woning of het kopen van een woning aan een van de Costa´s dan heeft u een Non-covid verklaring nodig voor uw reis via een PCR test. CasaLasDunas heeft een samenwerking met het Quiron ziekenhuis en helpt u hierbij graag om een afspraak te maken. 

Laten we met zijn allen hopen dat we over een half jaar ons leven weer op kunnen pakken en we u mogen verwelkomen aan de Costa Blanca, Costa Calida of de Costa Del Sol.